Olay, Gazipaşa Mahallesi Refik Öztürk Caddesi'nde gece saat 01.00 sıralarında meydana geldi. Bir arkadaşlarının düğününe giden Yener Uçar ile Oğuz C., düğün sonrası bir grup arkadaşıyla birlikte Abbaslık Köyü yolu kenarında alkol almaya başladı. Uçar ile Oğuz C. arasında alkolün de etkisiyle tartışma çıktı. Arkadaşlarının araya girmesiyle tartışma sona erdi.

Evlerine dönen Yener Uçar ile Oğuz C. cep telefonlarından birbirlerine mesaj gönderip konuşmak için anlaştı. İddiaya göre, Uçar otomobiliyle Oğuz C.'nin Refik Öztürk Caddesi'ndeki evinin önüne geldi. İki genç arasında çıkan tartışma bu kez kavgaya dönüştü. Yener Uçar aracından aldığı av tüfeğinin dipçiğiyle Oğuz C.'nin kafasına vurdu. Av tüfeğini alan Oğuz C., iki el ateş ederek Yener Uçar'ı göğsünden vurdu.

Silah sesi üzerine çevredekiler polise ihbarda bulundu. Polisle birlikte olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Bilecik Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Uçar, doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamayarak öldü. Yener Uçar'ın cesedi otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Gözaltına alınan Oğuz C., polislere önce Yener Uçar'ın av tüfeğiyle intihar etiğini söyledi, daha sonra ise kavga sırasında olayın gerçekleştiğini itiraf etti. Şüpheli, sorgulamasının tamamlanmasından sonra adliyeye sevk edilecek.



CE(EK/CK)



-------

Oğuz C.: Ceylan