ATSO'nun Ağustos ayı meclis toplantısında, terör örgütünün son günlerde asker, polis ve masum sivillere yönelik saldırıları kınandı. Toplantı öncesinde, şehit güvenlik güçleri ve siviller için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Foça, Gaziantep, Çukurca ve Uludere'deki olayları hatırlatan ATSO Meclis Başkanı Ali Rıza Akıncı, terörün kalleş saldırılarının sivilleri de hedef aldığını belirterek, 30 yıldır yaşanan bu krizi devletin iyi yöneteceğini umut ettiklerini söyledi.

KURTULUŞ SAVAŞINDA OLDUĞU GİBİ

Terör örgütü mensuplarını 'kiralık katiller' olarak nitelendiren ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, Gaziantep'te masum sivillere yönelik saldırılar sonrasında bir de yüzsüzce 'Biz yapmadık' diyebildiklerini söyledi. Budak, şöyle konuştu:

"Olsa olsa bunlar insanlıktan çıkmış, insanlıkla alakası olmayan bu kiralık katillerin neyi amaçladığı bellidir. Bu iş siyasetle çözülebilir. Silahı elinde olanlara karşı tek bir kişi kalmayana kadar mücadelenin ve aynı zamanda siyasi mücadelenin de yapılması lazım. Tabii burada oy hesapları yapılmadan, iktidarı ile muhalefeti ile sadece teröre destek veren partinin dışında birlikteliklerini bize göstermelerini umuyoruz. Bu ülkenin Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi birlik bütünlük halinde nasıl hareket ettiklerini biliyoruz ve bugün o günden farklı değildir."

'SİYASET ÜSTÜ MİLLİ BİR DAVA'

Başkan Budak, ATSO Meclisi adına hazırlanan ortak deklarasyonu ise şöyle açıkladı;

"Tarihe not düşmek adına, böyle bir dönemde milletimizin acı ve öfkesini artıracak şeyleri söylemek, yapılan hataları görmezden gelmek, susmak da o kadar yanlış. Terörün siyaset üstü milli bir dava olduğunu bilerek milletimizi uyarmak zorundayız. ATSO Meclisi olarak bu kadar asker ve sivil şehit verilmesi, vatanımız üzerinde oynanan bu oyunları tarihe not düşmek ecdadımız ve çocuklarımıza karşı bizim sorumluluğumuzdur. Teröre karşı tüm partilerimize birlik beraberlik çağrısında bulunuyoruz. Siyasi çıkarlar düşünülmemelidir. Yoksulluk, işsizlik, terörün beslendiği ana kaynaklardır ve o yüzden ekonomi Türkiye'de her zaman olduğu gibi yerini almalıdır."

MÇ(HA/COŞ)