Erciyes Dağı'ndaki Tekir Yaylası'nda düzenlenen 'Uluslararası Kar Festivali'nin açılışı öncesi İstanbul'dan gelen ve Alman kayakçılarla birlikte gösteri yapmak isteyen, Kocaeli Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi Bölümü 2'nci sınıf ögrencisii Enes Günel, pistte oluşturulan 7 metrelik kar rampasından havalandıktan sonra sert düşüş yaptı. Karlar üzerinde bir süre hareketsiz kalan ve bilincini kaybeden daha sonra kendine gelince ''Boynumdan aşağısını hissetmiyorum'' diyen Enes Günel, Kayseri Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Öksüzkaya ve bir Alman doktorun müdahalesi ardından sedyeye konularak, ambulans helikopterle Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi  Gevher Nesibe Hastanesi'ne kaldırıldı. Bel kemiği ve boyun zedelenmesi teşhisiyle  getirildiği hastanede çekilen tomografi sonucu Enes Günel'in boynunun iki kerden kırıldığı belirlendi. Derhal ameliyata alınan  Enes, 3 saat süren ameliyatın ardından solunum sıkıntısı nedeniyle yoğun bakım servisinde tutuluyor.

REKTÖR NE DEDİ?

Kar Festivalini izleyenler arasında yer alan Erciyes Üniversetisi Rektörü Prof.Dr. İç hastalıkları uzmanı Fahrettin Keleştemur, yaralı kayakçıyı hayata döndürmek için ameliyatı yapan ekibin yoğun çaba harcadığını belirtti. Prof. Keleştemur, ''Gerçekten üzücü bir olay. Erciyes Dağı'ndan helikopter ambulansla hastanemize getirilen Enes Günel'in boynundaki kırık düzeltilerek, kemik parçaları temizlendi. Ameliyat başarılı geçti. Ancak, solunumu sağlayan adaleler kırık nedeniyle baskı altında olduğu için solunumunda sıkıntı var. Solunum cihazına bağlandı. Bir an önce iyileşmesini temenni ediyoruz'' dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediye başkanı Mehmet Özhaseki'de, festival sırasında meydana gelen kazadan dolayı Günel'e 'Geçmiş olsun' dileklerini ileterek, "Bir an önce iyileşmesini bekliyoruz.Gerçekten çok üzücü bir kazaydı" diye konuştu.



OE(OE/İD)