19 yıl boyunca yaptığı resimlerden arzuladığı ekonomik geliri sağlayamayınca cam füzyonu sanatına yönelen Nesrin Koç, 4 yıllık eğitimin ardından atık camlarla ürettiği objeleri satıp, elde ettiği parayla, Adana'nın ilk cam atölyesini kurdu.

İstanbul Beykoz Cam Ocağı Vakfı'ndaki ustalardan eğitim aldığını belirten Nesrin Koç, "Cam füzyonu sanatını çok zevkli ve heyecan verici. Cama istediğiniz şekli verebiliyorsunuz. Süs eşyaları, aksesuar, takı, mutfak eşyaları gibi aklınıza gelen bir çok şeyi gerçekleştirebilirsiniz. Meraklı öğrencilere de bu sanatı öğretmek çok keyifli" dedi.

Atık camları elmas yardımıyla değişik şekillerde kesip, soda ve kola şişeleriyle farklı tasarımlar elde ettiğini, ayrıca çay kaşığı, çay tabağı, tepsi, tabak üretimi yapabildeklerini kaydeden Nesrin Koç, ilköğretim çağındaki çocukların da aldıkları cam eğitimiyle geri dönüşüm bilincini kazandığını vurguladı.

ÇOCUKLAR CAMI KEŞFEDİYOR

Koç, "Temel eğitim alan çocuklarımız hayal güçlerini kullanarak kendi çalışmalarını yapıyorlar. Ben de hata yapmamaları konusunda küçük yardımlarda bulunuyorum. Daha sonra camın nasıl fırınlandığını gösteriyorum. Ortaya çıkan objelerin üzerine de 'Bunu ben yaptım' etiketini asıyorum. Bu etikete tarih ve yapan çocuğun ismini yazıyorum. Böylelikle çocuklarımız kendilerini daha özel hissediyorlar. Hem başarmanın mutluluğunu yaşıyor hem de camı keşfediyorlar" diye konuştu.