9 Haziran'da tamamlanacak olan 'Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü', Kastamonu İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziver Kaplan eşliğinde Şerife Bacı Anıtı önünde başladı. Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş yürüyüşçüleri uğurlarken yaptığı kısa konuşmada, "Buradan sizi uğurluyorum, İnebolu’ya ulaştığınızda yine görüşeceğiz. Bu İstiklal yürüyüşü siz olduğunuz sürece, her yıl yapılmaya devam edecektir" dedi.

Kastamonu, İzmir, Manisa, Bursa, Çanakkale, Samsun, Rusya ve Almanya’dan gelip yürüyüşe katılanlar arasında bulunan Kastamonulu Hayri Bülbül, istilaya uğramadıkları halde şehit veren en çok il olduklarını dile getirirken, göz yaşlarına hakim olmadı. Duygularını ifade etmekte zorlanan Bülbül, "Erini askere gönderip, kadınıyla İnebolu’dan cepheye cephane taşıyan bir iliz. Biz bundan dolayı gururluyuz. Bayrağımızla buradayız ve vatanımızı seviniyoruz" dedi.

Bu yıl yapılacak 'Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü’nün son olduğuna dair söylentileri hatırlatan yürüyüşçülerden Tuncay Eryılmaz ise, “Biz dağcılar ve sporcular olarak bu yürüyüşün devam etmesini istiyoruz” diye konuştu.

9 Haziran tarihinde İnebolu Şeref ve Kahramanlık günü kutlamalarında İnebolu’ya ulaşacak olan yürüyüşçülerin, yürüyüş boyunca yemek ve çadırların taşınması Kastamonu Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce karşılanacak.



EP(AY/AAA)