Erzurum Atatürk Üniversitesi Mezunları ve Mensupları Derneği tarafından 'Misafir Çocuklar Erzurum'a geri geliyor' sloganı ile Erzurum'a gelenler Atatürk Heykelinin bulunduğu Havuzbaşı semtinde toplandı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Vali Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı ile 'Atatürk Üniversitesi'ndeki büyük buluşma' için kentte eş, çocuk ve torunlarıyla birlikte gelenler, Mehmet Bölüğünün arkasından tarihi Yakutiye Medresesi bahçesindeki kent meydanına kadar yürüdü. Meydanındaki törende Atatürk Üniversitesi mezunu olan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurumlular adına arkadaşlarına 'hoş geldiniz" dedi. Üniversite yıllarında elde edilen arkadaşlık ve dostlukların kolay kolay unutulmayacağına işaret eden Bakan Akdağ, kente ilk gelenlere kışın ters bardakla çay ikram edildiğinde ne yapmaları ve kıtlama şeker ile bir bardak çayın nasıl içildiğini öğrettiklerini anlattı. Yaptığı hizmetleri Atatürk Üniversitesi ortamında kazandıklarına borçlu olduğuna dikkati çeken Bakan Akdağ, 17 milletvekili ve kabinede bulunan 4 üyenin Atatürk Üniversiteli olduğunu anımsattı. Türkiye'deki 22 üniversitenin rektörünün Atatürk Üniversiteli olduğunu vurgulayan Bakan Akdağ, bu toplantının bir başlangıç olması dileğinde bulundu.

Yıllarca Erzurum'u ziyaret etme fırsatı bulamayan mezunlara hayallerindeki Erzurum'u gösterme şansını elde ettiklerini anlatan Vali Sebahattin Öztürk, Erzurum'da buluşma toplantısına katılanlara teşekkür etti.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak  da konuşmasında "Mezun olup torunu bizde okuyan mezunlarımız var. Kendisinden sonra oğlu veya kızı da Atatürk Üniversitesinden mezun olanları biliyoruz. İnsan hayatında önemli zaman dilimi üniversite yıllarıdır. Eski mezunlarla biraraya gelmekten çok mutluyuz" dedi.

Atatürk Üniversitesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Fatih Şener, "Erzurum'da en eski mezunlarımızla birlikte olmaktan mutluyuz. O yıllarda olmadığı için yapılamayan kep giyme törenini eski mezunlarımız için düzenledik. Her yıl Atatürk Üniversitesi mezunları olarak Erzurum'a geleceğiz" diye konuştu. 



ZK (KS/RT)