Mezunları arasında Başbakan Yardımıcısı Beşir Atalay, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve bu dönemki Meclis'ten 17 milletvekilinin bulunduğu Atatürk Üniversitesi, kuruluşunun 55'inci yılını kutluyor. Atatürk Üniversitesi Mezunları ve Mensupları Derneği, okulun kurulduğu 1957'den bu yana mezun olan 200 bini aşkın eski öğrenciyi, 30 Haziran günü yapılacak mezuniyet töreni için Erzurum'a davet etti. Dernek Başkanı Fatih Şener ve Genel Sekreter Metin Gürsan, Türkiye'nin 6'ncı üniversitesi ve geçen yılki rakamlara göre en fazla öğrencisi olan 2'nci üniversitesi olan Atatürk Üniversitesi'nin mezunlarının ilk kez toplu olarak biraraya geleceği etkinlikle ilgili Müceldili Konağı'nda basın toplantısı düzenledi.

Dernek olarak çok farklı bölgelere dağılmış mezunlar arasındaki iletişimi sağlamak ve güçlendirmek için proje geliştirdiklerini anlatan Fatih Şener, 'Misafir çocuklar Erzurum'a geri geliyor' sloganıyla yapılan çağrının çok olumlu karşılık bulduğunu söyledi. Büyük bir camia olduklarını belirten Şener, şunları kaydetti:

"Dünyada, nüfusu 200 binin altında olan 40 devlet var. Monaco, Angola gibi bir sürü ülke sayabilirim. Öyle büyük bir camiayız ki bizden küçük devletler var. 200 bin mezunumuz var ama evlenmişlerse sayı 400 bin, bir ikişer çocukları olmuşsa rakam 600 bini bulmuştur. Torunları olanlar bile var. Dünyada sağlık, kültür turizmi var. Bir de nostalji turizmi yapılmaya başladı. Araştırma yapılmış; dünyada 4 kişiden biri mutlaka doğduğu topraklara gidiyormuş. Her 5 kişiden biri de eğitim gördüğü topraklara. '1980 İşletme mezunuyum, kep töreni yapılmamıştı' diyenler var. Şimdi anaokullarında bile kep töreni var. Erzurum'da dünyanın yaş ortalaması, kilo ortalaması en yüksek, saç ve diş ortalaması en düşük olan kep töreni yapılacak."

Etkinlikte eski mezunların öğrencilik yıllarını hatırlayacağını ifade eden Şener, "Fakülteler gezilecek, öğrenci yemeği hissiyatı yaşatılıp kuyruğa girecekler. New York'ta bir Türk yürüyüşü var. Aynısını Atatürk Üniversitesi'nin mezunları olarak Havuzbaşı ile Taşmağazalar arasında gerçekleştireceğiz. Üniversiteden mezun olan sanatçılarımızın vereceği konser olacak. Erzurum'da dünyanın yaş ortalaması, kilo ortalaması en yüksek, saç ve diş ortalaması en düşük olan kep töreni yapılacak" diye konuştu.



HP(KS/CK)