Kuruluşunun 55'inci yılını kutlayan Atatürk Üniversitesi'ndeki 19 fakülte, 7 enstitü, 4 yüksekokul, 12 meslek yüksekokul, 16 araştırma merkezinde görevli 400'ü profesör, 1300 öğretim üyesi, 14 Haziran günü Kültür Merkezi'nde sandık başına gidecek. Edebiyat Fakültesi'nden Prof. Dr. Turgut Göğebakan'ın adaylıktan çekilmesi üzerine Atatürk Üniversitesi'nin 16'ncı rektörü olmak için Prof. Dr. Hikmek Koçak ile Prof. Dr. Yavuz Selim Yıldırım iki aday olarak kaldı.

Atatürk Üniversitesi'nde 4 yıldır rektörlük yapan ve tekrar aday olan Tıp Fakültesi Göğüs Kalp ve Damar Cerrahi Anabilim Dalı'nda görevli 58 yaşındaki Prof. Dr. Hikmet Koçak, Atatürk Üniversitesi'nin Avrupa kampusunu açmak için çalışmaların büyük ölçüde tamamlandığını bildirdi. Evli ve üç çocuk babası Prof. Dr. Koçak, görev yaptığı dönem içinde Yoncalık Kazım Karabekir Eğitim Fakültesiyle Aziziye Araştırma Hastanesi'ni Atatürk Üniversitesi'ne taşıdıklarını belirtti. Yabancı öğrenci sayısını 800'e uzaktan öğretimle birlikte öğrencisi sayısını 71 bine çıkardıklarına işaret eden Prof. Dr. Koçak, Açık Öğretim Fakültesi'ndeki bölüm sayısının 24'e ulaştığını anımsattı. Bilimsel faaliyetlere önemli destek verdiklerine dikkati çeken Prof. Dr. Koçak, projelerini tamamlamak için bir dönem daha görev yapmak istediğini ifade etti.
Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi 41 yaşındaki Prof. Dr. Ömer Selim Yıldırım ise son yıllarda artan beyin göçünü önlemeyi ve saygınlığı tüm çevrelerce kabul gören bir üniversite hedeflediklerini bildirdi. Evli ve üç çocuk babası Prof. Dr. Yıldırım, öğrencileri nitelikli yetiştirerek üniversitenin ön sıralarda tercih edilmesini sağlayacaklarını söyledi. Prof. Dr. Yıldırım, "Akademik, idari ve mali konularda daha özerk hale getirilecek birimlerin yöneticileri, birim elemanlarınca belirlenecek. Üniversitemiz akademisyenler tarafından yönetilecek. Kaynaklar, üniversitemiz için etkin ve verimli bir şekilde kullanılacaktır. Üniversite ve akademik düşünceyle bağdaşmayan tüm engeller kaldırılacaktır" diye konuştu.
 
DHA(KS/SS)