Bugün öğlen saatlerinde Atatürk Üniversitesi Kampusu içerisindeki Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi önünde toplanan sendika üyesi yaklaşık 50 kişi, sorunlarını dile getirdi. Hava sıcaklığının sıfırın altında 3 dereceye kadar düştüğü Erzurum'da Şube Başkanı ve bazı üyeler ayakkabı ve çoraplarını çıkararak açıklama boyunca karda durdu.

Seslerini duyurmak için bir araya geldiklerini belirten Türk Sağlık Sen Üniversite Şube Başkanı Bülent Çakmur şöyle konuştu:

"Haksızlıkları ve adaletsizlikleri ile sağlık çalışanlarının kabusu olan performansa dayalı olarak döner sermaye sisteminde artık bir düzenleme yapılması şart olmuştur. Hekimler ile diğer sağlık çalışanları arasında bir uçurum açan, aynı işi yapan, aynı kadroda bulunan çalışanlar arasında bile ayrımcılık yaparak barışını bozan, iş yerinde huzur bırakmayan ve herkesin birbirinin aldığı döner sermaye miktarını konuşmasına neden olan bu sistem yeniden elden geçirilmelidir. Bizim esas gündemimiz 13 yıldır banka promosyon mağduru olan personelin 2013 Ocak ayında yapılacak olan promosyon ihalesinde Rektörlük makamının daha hassa davranması. Bu ay içinde ihalesi yapılan yetkili sendika olan katıldığımız Erciyes Üniversitesi'nde kişi başına peşin 2 bin 350, Ege Üniversitesinde kişi başı 2 bin 152 lira olarak gerçekleştirilen ihale bedellerinin göz önüne alınarak ihaleyi yapması ve yetkili sendika olarak katılacağımız ihalenin yukarda belirttiğimiz rakamların altında kalması halinde ihaleyi iptal yoluna gideceğimizi açıklıyoruz."

Türk Sağlık Sen Üniversite Şube Başkanı Bülent Çakmur, çıplak ayakla yaptıkları açıklamada üşümediklerini dile getirerek, "Buz gibi eylemle yetkililerin kulağını açmak istedik. Üşümedik. Hak arama yolunda üşümek olmaz" dedi.