Atatürk Ünivresitesi kampüsü içindeki Güzel Sanatlar, Fen Edebiyat, Ziraat ve Yabancı Dil Yüksek Okulu önünde toplanan öğrenciler yürüyerek rektörlük binası önünde toplandı. Ellerinde pankart ve dövizlerle geldikleri rektörlük binası önünde öğrenciler basın açıklaması yaptı.

"GERİ ÇEKİLSİN"

Kazandıkları fakültelere öğretmen olabilme umuduyla tercih yaparak yerleşen binlerce öğrencinin hayalinin suya düştüğünü belirten Rençber, "Çeşitli kesimlerin pedagojik formasyonun haksızlık olarak nitelendirilimesinin hiçbir mantıklı açıklaması yok. Çünkü eğitim fakülteleri ile karşılaştırıldığında fen fakültelerinde ve diğer fakülte derslerinin çok daha detaylı olduğu ve daha geniş bir yelpazede yürütüldüğü açık olarak görülmektedir. Ayrıca ister eğitim ister fen fakültesinden mezun olun bütün öğrencilerin bir kamu alanına yerleşebilmesi için önlerinde KPSS gerçeği var. Hangi fakülteden mezun olursanız olun bu sınavda başarılı olamadığınız zaman işsiz kalmaya mahkumsunuz. Söz konusu fakültelere öğretmen olabilme umudu ile yerleşen hatta çoğunun ailelerinin öğretmenlik okuduğu düşündüğü veya sandığı binlerce öğrencinin önü neden kapatılmaktadır. İşte bizler Atatürk Üniversitesi öğrencileri olarak verilmiş olan pedegojik formasyonun durdurulamısına yönelik kararın geri çekilmesini ve bizim gibi binlerce öğrencinin mağduriyetinin görderilmesini istiyoruz" dedi.

"BABA BENİ OKULDAN AL"

Öğrenciler; "4=0", "Fazlasını değil hakkımızı istiyoruz", "Baba beni okuldan al, öğretmen olamıyorum", "Altı yıl okumak istemiyoruz. Bilseydik Tıp okurduk", "Babadan kalma mirasımız yok. Formasyon almama lüksümüz hiç yok", "Sizin için önemsiz, bizim için elzem" dövizleri açarak bir dakikalık sessizlik eylemde bulundu.

Atatürk Üniversitesi Rektörlük binası önünde toplanan yaklaşık 150 öğrencinin yanına gelen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer İrfan Küfrevioğlu, "Biz hep sizin yanınınzda olduk. Sorunlarınızı YÖK'e bildiriyoruz. Gerekli teşebbüsslerde bulunduk. Haklarınızın geri verilmesi için elimizden gelen bütün gayreti yaptık. Yine de yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Rektör Yardımcısı Küfrevioğlunu alkışlayan öğrenciler daha sonra sessizce dağıldı