Bu yıl 16'ncısı düzenlenen 'Atatürk'ün Gölgesinde ve İzinde Damal Şenlikleri' Damal'ın Ata Mahallesi'nde düzenlendi. Şenliğe CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Damal Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, Damal Belediye Başkanı CHP'li Gülcemal Fidan, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Yıldız ve yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Askeri Bando konserinin ardından her yıl 15 Haziran- 15 Temmuz arasında olduğu gibi Atatürk'ün silueti yine saat 18.00 sıralarında belirdi. Vatandaşlar, 'doğa mucizesi' olarak nitelendirdikleri bu olayı alkışlarla izledi. Binlerce kişi, atanın Karadağ sırtlarına yansıyan silueti ile hatıra fotoğrafları çektirdi.

Siluetin ilk kez 1954 yılında çobanlık yapan öğrenci Adıgüzel Kırmızıgül tarafından fark edildiğini söyleyen Belediye Başkanı Gülcemal Fidan, Atatürk siluetinin ilk fotoğraflarını ise Hürriyet Gazetesi Damal muhabiri Erdoğan Kumru'nun çektiğini belirtti.

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Damal'da bir doğa olayı olarak ortaya çıkan Atatürk siluetinin artık resmi kurumlarca da tescillendiğini söyledi. Öğütk, Ardahan'ın Damal ilçesinde yaz aylarında beliren Atatürk siluetiyle ilgili 'Damal Siluetini Tanıtma ve Koruma Derneği'ni kurduklarını açıkladı.