Tren Garı'na temsili olarak Atatürk'ün Mersin'e gelişinin canlandırıldığı törene Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Büyükşehir Belediye Başkan CHP'li Macit Özcan, Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan Turhan, gaziler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Temsili trenin gelmesinin ardından Mersin Muharip Gaziler Derneği üyeleri yanlarında getirdikleri Türk bayrağını Vali Hasan Basri Güzeloğlu'na verdi. Gazileri taşıyan trenin karşılanmasının ardından konuşma yapan Vali Güzeloğlu, Atatürk'ün, stratejik konumu ve ulusal hareketlere duyarlı siyasi yapısını göz önünde bulundurarak Mersin'e özel bir önem verdiğini ve önemli kararlardan önce ziyaret ettiği kentteki temasları ile Mersinlilerin görüşüne başvurduğunu söyledi.

Daha sonra kortej işliğinde Cumhuriyet Meydanı'na kadar yüründü. Burada okunan İstiklal Marşı'nın ardından bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, "Ulu Önder Atatürk'ün bundan tam 89 yıl önce Mersin'in konumu ve geleceği ile ilgili söylediklerine bakacak olursak, onun ne kadar ileri görüşlü bir insan olduğunu daha iyi anlayabiliriz" dedi.

Tören, öğrencilerin okuduğu şiirler, Mersin Üniversitesi ile Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin halk oyunları topluluklarının gösterileri ile son buldu.



ME(AŞ/BK/CK)