Cumhuriyet alanında yapılan ilk törene Vali Vekili İbrahim Halil Çomaktekin, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Demiral, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki katıldı. 10 kilometrelik 77’nci Büyük Atatürk Gençlik yarışını birinci tamamlayan Erciyes Üniversitesi’nden Cihat Ulus, ikinci olan Niğde Üniversitesi’nden Muzaffer Bayram ve 3’üncü sırayı alan M. Akif Ersoy Lisesi’nden Turgay Bayram alana girince, ''Mustafa Kemal Paşa şu anda şehrimizdedir'' anonsu yapıldı.

Çelenklerin Atatürk anıtına konulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal marşı okundu. Kayseri halkı adına Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, ''Bu şehir, Atatürk’ün ‘ekonomik bağımsızlık olmadan siyasi bağımsızlık olmaz’ sözünü iliklerine kadar benimsemiş ve gereğini yapmak için hiç durmadan çalışmış ve Türkiye’de ‘sanayi ve ticaret şehri’ unvanını haklı olarak elde etmiştir" dedi.

Törenler sırasında bayrak tutan 75'inci Yıl Lisesi öğrencisi Nadir Tav, tansiyonunun düşmesi sonucu bayıldı. Ambulans tören alanına gelinceye kadar öğrenciye ilk müdahaleyi öğretmenleri yaptı. Öğrenci, daha sonra ambulansla kontrol amacıyla Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü.

Törenlere Cumhuriyet Mahallesindeki Atatürkevi’nde devam edildi. Burada Sağnak Koleji öğrencileri tarafından Atatürk'e yazdıkları metinler, balonlara bağlanarak, havaya bırakıldı. Öğrenciler zeybek oyunları oynadı. Kayserili ressam Hasan Gürpınar tarafından 3.5 dakikada Atatürk portresi çizildikten sonra, karma resim sergisi açıldı. Atatürk'ün sevdiği türkülerin söylenmesinin ardından Atatürk'ün Kayseri'ye gelişinin 93’üncü yıldönümü törenleri sona erdi.



OE,DÖ(OE/AAA)