Cumhuriyet Meydanı'ndaki kutlamalara Burdur Valisi Süleyman Tapsız, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, Belediye Başkanı AK Parti'li Sebahattin Akkaya, protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kutlamalar, Çatalpınar Mevkii'nde düzenlenen ve cumhuriyet Meydanı'nda sona eren 'Ata'ya Saygı Yürüyüşü' ile başladı. Meydanda devam eden programda Vali Süleyman Tapsız, göndere çekilecek bayrağı, öğrencilere öperek verdi. Protokol üyeleri Atatürk’ün Burdur'a gelişini, Gazi'nin kente gelişine tanıklık eden 105 yaşındaki Mehmet Gül'den dinledi.

'BURDUR’UN ŞEREF GÜNÜ'

Çelenk sunumunun ardından konuşan Burdur Belediye Başkanı Akkaya, Atatürk'ün Burdur’a gelişinin 82'nci yıl dönümünde onu karşılamanın gurur ve mutluluğunu tekrar yaşadıklarını söyledi. 6 Mart'ın Burdur için şeref günü olduğunu belirten Akkaya, "Kan ve barut kokularıyla, bozkırın ortasında bir milletin istiklal mücadelesini yönetebilmek ve onun küllerinden yeni bir devlet kurabilmek her liderin başarabileceği bir iş değildir. Atatürk, böylesine zor bir işi gerçekleştirmiş, bununla da kalmayarak yeni Türk devletine bir vizyon çizmiş büyük bir devlet adamıdır" dedi.

Kutlamalar, halk oyunları ve Atatürk ile ilgili şiirlerin okunmasıyla devam etti. Program, düzenlenen şiir, resim, kompozisyon ve spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödül verilmesiyle sona erdi.