Manisa Belediyesi daha önce İzmir Caddesi’nde bulunan Batı Kışla ile kurum duvarlarının dış cephe yenileme çalışmaları kapsamında, Batı Kışla’nın duvarlarına Atatürk panoları astı. Atatürk panolarına 30 Ağustos Zafer Bayramı haftasında, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından zarar verildi. Panoların üzerlerinin çizilmesi ve bazı bölgelerinin kırılması vatandaşların tepkisini çekerken, panolara zarar verenlerin bulunmasını istendi. Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’e yönelik yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyorum. Şehrin göbeğine astığımız Atatürk panolarına bu denli zarar verilmesi ve kimsenin olayı görmemesi de manidardır” dedi.

MANİSALILARDAN BÜYÜK TEPKİ

Kendini bilmez kişilerin yaptığı çirkin saldırıya tepki gösteren Sefa Deniz, “Bunu yapan insanların basitliğini gösteriyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafına zarar verilmesi gerçekten hepimizi yaraladı. Bunları yapanları kınıyorum. Bu yanlış bir davranıştır. İnşallah bu davranıştan dönerler” diye konuştu.

Saldırıyı kınayan Demet Metin, “Bu saldırıyı gerçekleştirenlerin biran önce bulunmasını istiyoruz” dedi.

Kendisini Cumhuriyet çocuğu olarak tanıtan Fikri Çiçek, “Gelecek nesillerimize bir şeyler vermek istiyorsak, bu yapılanların doğru olmadığını öğretmemiz gerekiyor. Geçmişimize sahip çıkmamız gerekiyor. Umarım bunları yapanlar kendilerinden utanıyorlardır” ifadelerini kullandı.

Polis panolara zarar verenlerin bulunması için çalışma başlattı.

 

MHÖ (İÖ/RT)