Dünyada Michael Jackson'dan sonra albümü 700 milyondan fazla satarak ikinci sırada yer alan, beş kıtada turneler yapan, 90 albüm ve platin plak ödüllü pan flüt virtüözü Gheorghe Zamfir, 9 Şubat Perşembe akşamı vereceği konser için Bodrum'a geldi. Türkiye turnesine Bodrum'dan başlayacak olan sanatçı, Belediye Başkanı DP'li Mehmet Kocadon'u makamında ziyaret etti.

Zamfir, yaptığı konuşmada, konser öncesinde birçok Türk arkadaşı ile Bodrum’u konuştuğunu söyledi. Bodrum’a hayran kaldığını belirten Zamfir, “Birçok Türk arkadaşım yaşanılacak en güzel kentlerden biri olduğunu söyledi. Ben de hemen arsa araştırmaları yapmaya başladım. Umarım, en kısa zamanda burada yaşamaya başlarım” dedi. Türkiye’de ilk konserini 1988 yılında verdiği ve müziğinin Türk insanından çok olumlu tepkiler aldığını kaydeden ünlü sanatçı, “Bodrum’a daha önce iki sefer tatile gelmiştim. Fakat konser verme imkanım olmamıştı. Bodrumlulara vereceğim konser öncesinde oldukça heyecanlıyım. Türkiye'de, yaptığım müzik her zaman dinlendi. Ben de bundan dolayı oldukça mutluyum. Beni dünya starı yapan birçok dinleyicime her zaman teşekkür borçluyum. Umarım Bodrumlular konserimi beğenirler” diye konuştu.

Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, dünyaca ünlü bir sanatçıyı Bodrum’da ağırlamaktan son derece mutlu olduklarını söyledi. Kocadon, “İlçemiz böylesine muhteşem sanatçıları her zaman hak ediyor. Bodrum artık bir dünya kenti oldu. Sanatçımızın da Bodrum'da yaşama isteği bizi oldukça heyecanlandırdı. Açık hava müzesi olan Bodrum, bir dişi cazibedir” dedi. Mehmet Kocadon, ünlü virtüöze üzerinde camdan tekne figürü bulunan bir tablo hediye etti. Hediyeden oldukça mutlu olan Zamfir, bir dahaki sefere resimde bulunan tekneyle geleceğini dile getirdi.

Zamfir, ziyaretin ardından belediyeden ayrılırken, bina girişindeki büyük Atatürk fotoğrafını gördü. Fotoğrafın önünde hatıra fotoğrafı çektiren Zamfir, “Atatürk gibi bir lidere sahip olan Türkiye her zaman çok şanslıdır. Tüm dünyaya Türkiye'yi çok iyi bir şekilde tanıtan Atatürk portresinin önünde her zaman fotoğraf çektirmek isterim. Böylesine ileriyi gören bir lidere oldukça az rastlanır. Atatürk'ün önünde her zaman saygıyla eğilirim” dedi.

Georghe Zamfir 9 Şubat'da saat 19.30'da Bodrum Marmara Koleji'nde dinleyicileriyle buluşacak.



SŞ(İÖ/AAA)