Faik KAPTAN/İSTANBUL, İSTANBUL'da başlayan kar yağışı, Atatürk Havalimanı’nda alınan önlemler sonucu uçakların iniş ve kalkışlarını etkilemedi, tüm seferler zamanında yapıldı.


Devlet Hava Meydanları İşletmesi yetkilileri uçaklara kalkıştan önce pist başında buzlanmayı önlemek amacıyla anti icing, pistlerdeki buzlanmayı önlemek için de de-icing işlemlerinin devamlı olarak yapıldığını söylediler. Uçaklar, anti-icing adı verilen yöntemle buzlanmaya karşı korundu. Pist başına çıkmadan önce uçaklar kuyruğa girerek, alkol ve glikoz karışımı olan bu sıvıyla yıkandı.

 


SEFERLER NORMAL


Devlet Hava Meydanları İşletmesi Atatürk Havalimanı Başmüdürü Celal Özuğur, akşam saatlerinde don olayı bekledikleri ve tüm tedbirleri aldıklarını belirterek, şöyle konuştu:

“ 50 personel ve 49 araçla kar temizleme çalışmaları başlattık. Pistlerde kapanma durumu söz konusu değil. Pistlerde frenleme değerleri normal ve sürekli ölçüm yapıyoruz. Yarın akşama kadar kar yağışının süreceğini tahmin ediyoruz ve akşam da don bekliyoruz. Don olayına karşı pistlerde buz çözücü, de-icing işlemini yapıyoruz. Seferler normal olarak gerçekleştiriliyor.”

Bu arada THY’nin iç hatlarda İstanbul’dan Iğdır’a gitmesi gerek uçağı ile dış hatlarda Rusya’nın Simferepol kentine gidecek uçakları karşı meydanlardaki kötü hava şartları nedeniyle iptal edildi.

 


FK (MK) (FOTOĞRAF)