Faaliyetlerini yurt dışında sürdüren Bilal Akkaya’nın eserlerinden oluşan İslam Modern Hat Sanatı Sergisi’nin açılışı yoğun ilgi gördü. Atatürk Havalimanı Dış Hatlar’daki açılışa Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Ali Bakoğlu, THY Genel Müdürü Temel Kotil, TAV İcra Kurulu Başkanı Sani Şener ve davetliler katıldı. Akkaya, serginin hat sanatına ve sanatçısına verilen değerin ürünü olduğunu ifade etti. Türk hat sanatının köklü olduğunu ifade eden Akkaya, ilgi için teşekkür etti.


THY Genel Müdürü Temel Kotil’de modern hat sanatını beğendiğini ifade ederek “Gördüğümüz şu kadim sanatımız bugün de var olabiliyor ve kendini gösterebiliyor. Burda inşallah milyonlar görecek. Çok orijinal tasarımlar" diye konuştu.


Kotil, sponsorluklarla ilgili sorular üzerine yeni bir sponsorluk anlaşmasının gündemde olmadığını kaydetti. Konuşmaların ardından sergi, protokol üyeleri ve yolcular tarafından gezildi. Programın sonunda hat sanatçısı Bilal Akkaya, THY Genel Müdürü Temel Kotil ve TAV İcra Kurulu Başkanı Sani Şener’e üzerinde uçak motifine işlenmiş Allah (CC) yazılı hat eserleri hediye etti.


MÇ (MK) (FOTOĞRAF)