Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, adı verilen Gazipaşa İlçesi'nde, Çamlıca Köyü Muhtarlığı ile Hayrados Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Derneği tarafından verilen mevlitle anıldı. Çamlıca Köy Konağı'ndaki mevlide, yağmura rağmen ilçe merkezi ve çevre köylerden yoğun katılım oldu. Mevlitte, Kuran-ı Kerim okundu, Atatürk ve şehitler için dua edildi. Mevlidin ardından köy meydanında kazanlarda hazırlanan yemekler ikram edildi.

Çamlıca Köyü Muhtarı Süleyman Özcan, büyük dedesi Ali Pişkin'in Atatürk'ün emireri olduğunu hatırlatarak, dedesinin, Atatürk'ün vefatından sonra her 10 Kasım'da mevlit okuttuğunu söyledi. Dedesinin ölümünün ardından bu geleneği bozmadıklarını anlatan Özcan, kendisinin de her 10 Kasım'da mevlit okutmaya devam ettiğini belirtti.

Hayrados Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Derneği Başkanı Ergün Sönmez de "Ulu Önder Atatürk'ü anmak ve O'na dua etmek için her yıl bu etkinliği yapıyoruz. Geniş bir katılımla gerçekleştirdik, katılan herkese teşekkür ediyoruz. Allah dualarımızı kabul etsin" dedi.

EK(HA/COŞ)