Olay, Şerifali Halkbank Şubesi’nde bugün saat 15.10 sıralarında meydana geldi. Elinde silahla banka şubesine giren gri montlu, mavi pantolon giyen, siyah bereli bir kişi, güvenlik görevlisini etkisiz hale getirdi. Güvenlik görevlisinin silahını aldıktan sonra bankoya doğru yürüyen soyguncu, olayı gören görevlilerin alarm butonuna basması ve çığlıklar atması üzerine paniğe kapıldı. Bankadan koşarak çıkan soyguncu, kendisini bekleyen taksiye binerek olay yerinden uzaklaştı.


Alarm butonuna basılması ve yapılan ihbarlar üzerine bankaya Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı çok sayıda resmi ekip gönderildi. Şubeye gelen ekipler, soyguncunun taksiyle uzaklaştığının kendilerine söylenmesi üzerine, polis telsizinden tüm birimleri uyardı. Ataşehir ve çevresinde çalışma başlatan polis, soyguncunun bindiği taksiye ulaşmakta güçlük çekmedi. Soyguncunun otomobilden indiği yerde yapılan aramalarda ise bir sonuca ulaşılamadı. İçerenköy Polis Merkezi’ne götürülen taksicinin ifadesine başvuruldu.


Banka şubesine gelen Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri, parmak izi araması yaptı. Bankanın yanı sıra çevre binaların güvenlik kameralarına da el konuldu. Polis, kayıplara karışan soyguncunun yakalanması için geniş çaplı araştırma başlattı.