Şehirlerarası Otobüs Terminali'nden alınan öğretmenler, kadro işlemlerinin tamamlanması için Milli Eğitim Müdürlüğü'ne götürüldü. Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, işlemlerini yaptıran yeni öğretmenlere baklava ikram etti. Milli Eğitim Müdürü Serin, Gaziantep'e son atamalarda bin 174 kontenjan ayrıldığını, bunun bin 109'unun atamasının gerçekleştiğini belirterek, "Öğretmenlerimiz şu anda işlemlerini yapıyor. Biz de bunları hızlı bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Bu atamalardan dolayı ilimiz adına son derece mutluyuz, sevinçliyiz. Ümit ediyoruz ki yeni atanan öğretmenlerimiz dinamizmleriyle, gençlikleriyle ilimize çok ciddi katkılar sağlayacaklar. Biz bu mutluluğumuzu ifade etmek için atanan her öğretmenimize, Gaziantep'imizin sembolü olan baklava ikram ediyoruz. Onları güzellikle karşılayıp iş ve işlemlerini hızlı bir şekilde sonuçlandırıp, ağızlarını da baklava ikramıyla tatlandırarak görev yerlerine göndermeyi planlıyoruz" dedi.

Ataması yapılan öğretmenlerden Mustafa Bozkurt ise 2006 yılından bu yana atama beklediğini kaydederek, "4+4+4 sistemiyle birlikte bu sene bize de kısmet oldu. 6'ncı tercihim olan Gaziantep geldi. Burada Milli Eğitim Müdürü de bizi baklavayla karşıladı" diye konuştu.

Matematik öğretmeni Kübra Yıldırım da iyi karşılandıklarını ve baklavanın da güzel olduğunu dile getirdi. 3 yıldır atama bekleyen Nergiz Özbek ise daha önce büyük hayal kırıklığı yaşadığını, ancak atamasının gerçekleştirilmesiyle mutlu olduğunu, baklavalı karşılamanın da kendisini şaşırttığını dile getirdi.



ZG(OA/CK)