AYÖDER üyesi grup Adalet Sarayı önünde toplanarak 2012 KPSS sorularının sızdırıldığı iddiası üzerine basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan Dernek Başkanı Ünal Savaş Turan ÖSYM’nin yayımlamasından önce sınavda çıkmış soruların internet sitelerinde yayınlanmış olmasının üzüntüye neden olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Yetkili makamlara ve vicdanlara duyuruyoruz. Bu haksızlığa karışan yardım ve yataklık edenlerin yanı sıra bu göz yuman zihniyeti lanetliyoruz. Genel Kültür Yetenek alanında 60 yerine 57 sorunun yayımlanıp 'Güncel' 3 sorunun yayımlanmamış olması aslında soruların daha önce sızdırılmış olduğunu göstermektedir. Ayrıca eğitim bilimleri sorularının sınav esnasında (14.55’te) internet sitelerinde boy göstermesi sınavın sorgulanmasının gerektiğinin kanıtıdır."

Soruları hafızasında eksiksiz tutup kamuoyuyla paylaştığı iddia edilen kişinin aynı beceriyi canlı yayında da göstermesi gerektiğini anlatan Turan, "ÖSYM’nin bizleri ikna edebilmesi için 'Söz konusu yayın' ile kendi sorularını kıyaslayarak soruların neden aynı olduğunu açıklaması gerekmektedir" diye konuştu. Açıklama ardından deneme sorusu kitapçıklarını yırtan üyeler daha sonra Cumhuriyet Savcılığı'na giderek suç duyurusunda bulundu.



SB(FK/İD)