Konak Meydanın da toplanan öğretmen adayları, düzenledikleri basın açıklamasıyla tepkilerini dile getirdi. Ellerinde “Şubatta 30 bin atama istiyoruz”, “Tek şuçumuz okumak mı”, “Devlet baba bize yem yardımı yap”, “4+4+4 burada öğretmenler nerede” yazılı dövizleri taşıdı. Tepki eylemine iki öğretmen adayı Noel Baba kıyafeti ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer maskeleri takarak katıldı.

Noel Baba ve bakan maskeli iki protestocu torbalarından üzerlerinde “30 bin atama bekleyen öğretmen” yazılı milli piyango biletleri çıkardı. Eylemci öğretmenler, ardından da atama bekleyen öğretmenler yazılı balonları havaya uçurdu. Öğretmenler protestolarına, “Ayva çiçek açmış yaz mı gelecek”, “Üsküdara giderken” şarkılarını sorunlarına uyarlayarak söyledi.

"30 BİN ATAMA İSTİYORUZ"

Eyleme katılanlar adına basın açıklamasını okuyan bir öğretmen adayı, “Yüz binlerce öğretmeniz. Hepimiz gece gündüz ders çalışarak, bin bir zorlukla eğitimimizi tamamlayarak öğretmen olduk. Bakanımız, Şubat’ta atama yapılabilmesi için gerekli bütçenin mevcut olmadığını dile getiriyor. Eğer bu ülkenin bütçesi nesiller için kullanılmayacaksa ne için kullanılacak? Var olan bütçede çocuklarımıza geleceğimizi ayrılmış bir pay yok? Bize bu soruların cevabını verin. Biz güvercin değil öğretmeniz. Yem değil hakkımız olan atamayı istiyoruz. Biz Şubatta 30 bin atama istiyoruz” dedi. Grup, daha sonra normal olarak dağıldı.