İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı sınavı kazanmalarına karşın Danıştay’ın İtfaiye yönetmeliğinin sözlü sınavla ilgili maddesini iptal etmesi nedeniye atamaları yapılamayan 286 genç oturma eylemlerini sürdürdü.

LEĞENE İÇ ÇAMAŞIRIYLA GİRDİ

Mağduriyetlerini anlatmak için Büyükşehir Belediyesi önünde bu kez kısa bir tiyatro gösterisi sahneleyen gençlerden biri leğenin içine iç çamaşırlarıyla oturdu. Oturma eylemi nedeniyle 22 gündür banyo yapamadıklarını ve ihtiyaçlarını da eylem alanında giderdiklerini göstermek için diğer bir genç ise leğenin içindeki arkadaşının başını sabunlayıp, sıcak su döktü. Üçüncü genç ise arkadaşını üşümemesi için battaniyeye sardı.

"KİMSE BİZİ CİDDİYE ALMIYOR"

Atanamayan itfaiyecilerin sözcüsü Fatih Yücesoy, kimsenin mayası olmadıklarını, hiçbir siyasi partiye yakınlaşmadıklarını söyledi. Sadece haklarının iade edilmesini isteyen Yücesoy, “Biz günlerdir hakkımızın peşincde ekmek mücadelesi veriyoruz. Kimse bizi ciddiye almıyor. Sürekli farklı bahanelerle devletin en üst organları tarafından başka yerlere gönderiliyoruz” dedi. Aynı sınav sürecini yaşayan başka belediyelerin sınavı kazananlara iş başı yaptırmasına karşın İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin atamalarını yapmadığını belirten Yücesoy, İçişleri Bakanlığı’nın da kendileri lehinde bir değerlendirmesi bulunduğunu söyledi.

"MAHKEME SADECE ARA KARAR VERDİ"

Atamayan itfaiyecilerin atamalarının dondurulması kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali için açtıkları davalarda, İzmir 3'üncü İdare Mahkemesi’nin ara kararla yürütmeyi durdurma istemini reddetmesinin, davanın sonu olduğu anlamı taşımadığını belirten gençler, hem hukuki hem de oturma eylemiyle mücadelelerinin süreceğini belirtti.