Erbaa'da esnaf Mehmet Konyar’ın, geçen yıl Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Türkçe Öğretmenliği Bölümü'nden mezun olan oğlu 23 yaşındaki Samet Konyar'ın, geçen pazartesi günü yapılan öğretmen atamalarında Ağrı’nın Eleşkirt İlçesi’ne ataması yapıldı.

Oğlunun atanmasıyla büyük sevinç yaşayan baba Mehmet Konyar, en büyük çocuğu olan Samet Konyar’ı görev yerine götürmek için arkadaşı İlhami Varol’un kullandığı 60 KL 446 plakalı otomobille salı gecesi Ağrı’ya doğru yola çıktı.

36 yaşındaki İlhami Varol yönetimindeki otomobil Erzurum Köprüköy- Horasan Karayolu’nun dördüncü kilometresinde sabaha karşı sürücünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu devrildi. Kazada baba Mehmet Konyar olay yerinde can veririken, oğlu Samet ve sürücü İlhami Varol yaralandı. Yaralılar Erzurum Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

CENAZE ERBAA'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Oğlunun yeni görev yerine giderken meydana gelen kazada hayatını kaybeden Mehmet Konyar'ın cenazesi Erbaa Belediyesine ait cenaze aracı ile memleketi Tokat'ın Erbaa İlçesi'ne getirildi. Burada Devlet Hastanesi morguna kaldırılan cenaze daha sonra Ruhi Uslu Camisi'ne getirildi. Ayrıca MHP ilçe teşkilatında yöneticilik yapan Konyar'ın cenazesine, MHP Tokat İl Başkanı Murat Polat, Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, Reşadiye Belediye Başkanı Rafet Erdem çok sayıda partili ve vatandaşlar katıldı. Kılınan cenaze namazı sonrası Konyar, şehir mezarlığında toprağa verildi. Kazada yaralanan Samet Konyar ise Erzurum'daki tedavisinden dolayı babasının cenaze törenine katılamadı.

Tek hayalinin oğlunu öğretmen olarak görmek olduğunu yakın çevresiyle sık sık paylaşan Mehmet Konyar’ın, öğretmen olduğunu göremeden yaşamını yitirmesi aileyi üzüntüye boğdu.



MT(EA/SS)