THY'nin 10.30 uçağı ile Erzurum'a gelen Başbakan Yarrımcısı Beşir Atalay'ı Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Vali Sebahattin Öztürk ve Büyükşehir belediye Başkanı Ahmet Küçükler karşıladı. Valiliği ziyaret eden Başakan Yardımcısı Beşir Atalay şeref defterini imzaladı. Vali Öztürk'ten kentin sorunları hakkında bilgi alan Atalay, Erzurum'a geliş nedeninin halkla bir arada bulunmak olduğunu söyledi. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, geziye Hakkari'den aldığı üzücü haberle başladığını belirterek şöyle dedi:

"Mübarek Ramazan ayında bakan arkadaşlar olarak biraz daha vatandaşlarla yakınlaşarak hem onları dinliyoruz, hem de onlara söyleyeceklerimiz oluyor. Her zaman vatandaşlarımızla birlikte ve onların içindeyiz ama bu ramazan ayı yani mübarek ayda değişik illerimizde iftar porgramlarında yine birlikte oluyoruz. Erzurum'a bugün sabah yola çıkarken sabah erken saatlerde yine haberlerini aldık. Büyük bir üzücü olay yaşadık. Erzurum ziyareti belki de benim için daha güzel bir ziyaret olacaktı. Ziyaretimize böyle üzüntü ile başlamış olduk. Hakkari'nin Çukurca yakınlarında bir karakolumuz sahur vakti saat 03.00 civarı terörist saldırısına maruz kaldı. Orada şehitlerimiz var. 6 asker, 2 korucu şehit oldu. Çok sayıda terörist kaybı var. Tabii üzgünüz ama bu sürüp giden bir mücadele. Hükümet olarak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak terörle mücadelemizi biliyorsunuz. Bütün boyutları ile sürüyor. Bütün kapması ile sürüyor. Yani biz terörle mücadelede güenlik boyutu olarak hiçir şeyi ihmal etmiyoruz. En işi şartlarda güvenlik birimlerimize hir türlü desteği ve yetkiyi verkerek sürdürüyoruz. Aynı zamanda teröris istismar ettiği alanlara dönük çok çalışmamız var. Vatandaşmızımı kazanmaya dönük çok çalışmamız var. Türkiye'nin önünde büyük bir büyük sorundur bu. 30 yıl önce başlamış ve kökü biraz daha eskilere giden önümüzde bir sorun. Bunu çözmek için bütün boyutları ile çok yönlü olarak üzerindeyiz. Şuna inanıyorm. İnşallah AK Parti hükümeti döneminde bu sorunlar Türkiye'nin önündeki bu sorun. Türkiyenin ayağındaki bu büyük pranga çıkarılacak. Bu sorun çözülecek ona inanıyorum. Hepimizin başı sağlousun. Mübaret ramazan günüde kolay değil. Şehitlermiz var. Onların aileleri var. Hepimizin acısı büyük. Onların ailesi kadar bizim acımız. Yeni bunu en içten hep hissettik hep hissediyoruz ve phaylaşıyoruz. Allah onlara da bu mübaret günde versin."

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, damacanalarla ilgili bazı şirketlerin konuyu yargıya taşıdığını hatırlatması üzerine, "Türkiye bir hukuk devleti. Biz vatandaşımızın sağlığını korumak için gerekenleri yapacağız. İsteyen istediğini yapabilir. Ama biz vatandaşımızını sağlığı ile oynanmasına asla müsade etmeyeceğiz" dedi.

Valilikten çıkan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Büyükşehir Belediyesine giderek AK Partili Başkan Ahmet Küçükler'den şehrin sorunları hakkında bilgi aldı.