Beşir Atalay'ın eşi Prof. Dr. Yıldız Atalay ile birlikte katıldığı iftar yemeğine Malatya Valisi Ulvi Saran, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Milletvekilleri Mustafa Şahin, Cemal Akın ve Öznur Çalık’ta katıldı. İftar öncesi konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, AK Partinin 11'inci yaş gününü kutladığını belirterek, 10 yıllık iktidar döneminde yapılanlardan bahsetti. Devletin bugün kendisiyle yüzleştiğini belirten Atalay, devletin geçmişte yaptığı hataları düzeltmeye çalıştığını söyledi. Geçmişte devletin yanlış politikaları neticesinde bir çok sorunların çıktığını ifade eden Atalay konuşmasını şöyle sürdürdü;

"Vatandaş devlete güvenen değil endişe eder duruma gelmiş. İşte biz bugün bir anlamda restorasyon yapıyoruz. Ana dilini konuşmak isteyene özgürce konuşmasını sağlıyor. Bugün devlet diyor ki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını dil, din, ırk ayrımı yapmadan hepsi bu ülkede özgürce yaşayabilir. Hepimiz burada kardeşçe yaşamalıyız. Bende bugün mübarek günde onu diyorum. Bugün devlet çok değişti. Bugün yöneticiler adaletli devletin adalet ve şefkat elini vatandaşa ulaştırmak zorundadır. Onun için yöneticiler değişti. Dikkat edin polisin jandarmanın imajı ne kadar değişti. Bunların hepsi toplandığında bugün vatandaşın devlete güveni daha da artıyor. İnşallah kardeşliğimiz daha da gelişecek. Malatya bu kültüre sahiptir.”

Ülkenin feraha kavuştuğunu ancak bundan terör örgütünün rahatsız olduğunu ifade den Atalay, “Çünkü onların elinden kullanacakları malzemeleri alıyorsunuz. Onlar daha dün Yüksekova’da Havaalanı yapıyoruz. Oradaki mütahitin iş makinalarını yaktılar altı işçisini de kaçırdılar. O bölgeye yatırım yapılmasını istemiyorlar. Vatandaşın hayat standartları yükselsin istemiyorlar. Ama şuna da inanıyoruz, teröründe önüne geçecek en önemli adımlar bizim bu ileriye dönük adımlarımız kardeşlik duygularımız" diye konuştu.

İftar programının ardından Atalay ve beraberindekiler yardıma muhtaç aile ziyaretine gittiler. Fırat Mahallesi’nde oturan Türkan Beybaşı’yı ziyaret eden Atalay ve eşi bir süre aile ile sohbet etti.

CÖ(MP/SSA) (FOTOĞRAF)