Deprem bölgesi Van'a iki günlük gezi için gelen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ilk olarak Edremit İlçesi'nde inşaatı süren 5 bin 700 konutun yapılacağı bölgede inceleme yaptı. Van Valisi Münir Karaloğlu ve TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel harita üzerinden konutların inşaat alanını Başbakan Yardımcısı Atalay'a detaylarıyla anlattı. Başbakan Yardımcısı Atalay, depremden sonra Van'ı yeniden inşa etmeye başladıklarını belirterek, gezinin amacının son durumu yerinde görmek olduğunu söyledi. Eksikleri yerinde tespit edeceklerini belirten Atalay, "Van'daki hayatı yeniden normale döndürmek için yoğun bir çaba gösteriyoruz. Bunu için de konutlarımızı Ağustos ayı sonunda teslim etmeye başlayacağız. Tespit ettiğimiz eksikliklerle ilgili yeni karalar alacağız" dedi.

YENİ KONUT İHTİYACI DOĞDU

Başbakan Yardımcısı Atalay, orta hasarlı binalarda yapılan son incelemelerden sonra çoğuna yıkım kararı çıktığını belirterek, bundan dolayı da yeniden konut ihtiyacını gözden geçirdiklerini ifade etti. Atalay, şunları söyledi:

"Yıkılacak bina sayısı artınca biz de depremzedeler için yaptıracağımız konut sayısını 3 ile 5 bin arasında arttıracağız. Maddi olarak bir sıkıntımız yok. Altyapı, yol gibi sorunların da eksiklerini yerinde tespit edeceğiz. TOKİ, AFAD ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileriyle detaylı toplantı yapıp buna göre hareket edeceğiz. Bu arada az hasarlı binalar için ödenecek paralarında Bakanlar Kurulu kararı çıkıyor. O paralar da ödenecek. Vatandaşlarımız az hasarlı evlerini tamir edip içinde otursunlar."

Başbakan Yardımcısı Atalay ve yanındakiler Yeşilsu Köyü'ne giderek burada inşaatı süren konutları inceleyecek.



OB,GÖ,MÇ(FE/ESM)