Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay sivil toplum örgütü temsilcileri, kanaat önderleri ve kurum amirleriyle iftar yemeğinde bir araya geldi. İftar öncesi konuşan Atalay bölgenin kalkınması için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Terörün bölgenin kalkınmasını istemediğini belirten Atalay şunları söyledi:

"Türkiye’de ve ülkemizin dışında da haksızlığa destek vermedik ve vermeyiz. Çünkü Allah bize sorar. Biz asla adaletsizliğe izin vermeyiz. İnşallah bu süreç böyle devam edecek. Bu güzel ülkemizde birlikte tarihte olduğu gibi bütün renklerimizle hayatımıza devam edeceğiz. Bütün arzumuz bu. Aynı medeniyetin insanları olarak yolumuza devam edeceğiz. Bizim milli birlik kardeşlik sürecimiz devam ediyor. Ama eli silahlı bir terör örgütü varsa tabi operasyonlar olur. Güvenlik güçlerimiz gerekeni yapıyor. Ama buna karşı hepimizin ortak tedbirler almamız ve hepimizin üzerine gitmemiz lazım. Kürt siyasetçisi, aydını, şiddete teröre karşı birleşmeli ve açıkça konuşmalı. Kürtlerin asıl temsilcisi biziz. Çünkü en fazla oyu biz alıyoruz. Biz her yerde varız. Bütün vatandaşlarımızın olduğu gibi Kürt vatandaşlarımızın da hakkını savurunuz. Bunu iddia edenlerin kendileri vesayet altındadır. Kendileri vesayetlerini kaldıramıyor ve kendisi teröre karşı ve tavır alamıyor” dedi.

YAPILAN YATIRIMLARDAN RAHATSIZ OLANLAR VAR

Bölgenin kalkındırılması için çalışmaların hızla devam edeceğini söyleyen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, bu bölgedeki vatandaşların hayat standartlarının yükselmesi için gerekeni yapacaklarını söyledi. Atalay, "Yüksekova, Hakkari’ye havaalanı yapılıyor. Birileri rahatsız oluyor. Müteahhitlerin iş makineleri yakılıyor. Bu bölge geri kalsın biz istismar edelim diyor. Bizim amacımız istismar olaylarını ortadan kaldırmak. İyi niyetli olanlar için kardeşlik ve kalkınma gelişiyor. Terörün asla iyi bir niyeti yok. Bunu bitirmek için çok çalışma yaptık. Terör şu günlerde Türkiye’nin ilerlemesinden rahatsız olanların taşeronluğunu yapıyor"dedi.



MÇ (FE/SSA)