Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay bugün incelemelerde bulunmak üzere Van'a geldi. Van Ferit Melen Havaalanı'nda Ak Parti milletvekilleri Mustafa Bilici, Fatih Çiftçi, Burhan Kayatürk, Van Valisi Münir Karaloğlu ve partililer karşıladı. Atalay, buradan karayoluyla Bostaniçi Beldesi'ne geçerek inşaatı süren deprem konutlarında incelemelerde bulundu.

Konutlardan bir kısmının Ağustos sonu itibariyle depremzedelere teslim edileceğini belirten Beşir Atalay, "Başbakanımızın depremden hemen sonra bir sözü vardı. Ağustos ayı sonunda konutları teslim edeceğiz demişti. İnşallah bizde ay sonu itibariyle konutları teslim etmeye başlayacağız. Konutlarımız bitiyor. Ağustos sonu ile birlikte Van ve Erciş’te 3 bin konuttun teslimini yapacağız. Geri kalan ve yapımı devam eden konutların tamamını da Van depreminin acı günü olan 23 Ekim’de hak sahibi depremzedelere teslim etmiş olacağız" dedi.

İRAN İÇİN YARDIMA HAZIRIZ

Van’daki depremin ardından İran'ın ilk yardıma koşan ülkelerden biri olduğunu belirten Atalay, İran'a yardıma hazır olduklarını söyledi. Başbakan Yardımcısı Atalay, şunlar söyledi:

"Biliyorsunuz İran’da bir deprem oldu. Deprem en çok köyleri etkilemiş. Verilen resmi rakamlara göre 250 civarında ölü var. Halen enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor. Türkiye olarak Dışişleri Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. Talep olursa yardıma hazırız. Bizde özelikle Van ili olarak bunu biliyoruz. İran depremden sonra buraya bir çok yardım gönderdi. Bizde hazırlığımızı yaptık yardımları sınırda bekletiyoruz. Talep olursa hemen yardıma hazırız."



MÇ(FE/ESM)