Osmancık ilçesinde bu yıl 7'ncisi düzenlenen 'Prinç Kültür ve Sanat Festivali' kapsamında at yarışları yapıldı. 3 kategoride yapılan yarışlar büyük heyecana sahne olurken, arap atı yarışları kategorisinde 2 bin metrede yarışan Güngör Ağaçbacak’ın jokey olarak bindiği 'Tırpan' adlı at, yarışın sonlarına doğru tökezleyerek düştü. Düşmenin etkisiyle üzerindeki jokey Güngör Ağaçbacak yaralandı. At ise yara almadan kalktı.

PANİK YAŞANDI

Kaza üzerine yarışları izleyen vatandaşlar ile jokeyin yakınları bir anda yarış sahasına hücum etti. Jokeyin yakınları sinir krizi geçirdi. Yüzlerce insanın yarış alanına girmesi ile ortalık karıştı. Ambulans beklerken tepkiler de arttı. Yarış alanının etrafının tel örgülerle çevrili olması nedeniyle ambulans içeri giremeyince, vatandaşlar yaralanan Güngör Ağaçbacak'ı yaklaşık 100 metre kucakta  taşıdı. Daha sonra ambulansa konulan jokey, Osmancık Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Dişi kırılan ve vücudunda morluklar oluşan jokeyin durumunun iyi olduğu belirtildi.

Öte yandan yarışta Ali Arslan birinci, Salih Fındık ikinci, Mustafa Çıtak üçüncü oldu. Dereceye girenlere kupa ve çeşitli ödüller verildi.



MU(MS/COŞ)