Konya Büyükşehir Belediyesi, kentte at ve at arabası kullanımını yasakladı. At arabası bulunanların ise belediyeye yaklaşık bin 500 lira karşılığında teslim etmeleri çağrısında bulundu. Buna rağmen teslim edilmeyen ve şehir merkezi dışına çıkarılmayan at ve at arabaları, Kasım ayından itibaren Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararı gereğince emniyet kuvvetleri tarafından el konulmaya başlandı.

Bugün ise merkez Selçuklu İlçesi İstanbul yolu üzerinde devriye görevindeki polis, 4 kadının bulunduğu at arabasını durdurmak istedi. Polisin 'Dur' ihtarına uymayan kadınlar, karşı şeride geçip at arabasıyla kaçmaya başladı. At arabasının yaklaşık 1 kilometre ileride Ankara karayoluna çıkması üzerine, yoldan geçen bir kamyonet atın başına hafif çarptı.

Çarpmanın şiddetiyle sersemleyen at durdu. Bu sırada polis ve zabıta ekipleri, at arabasını almak istedi. Kadınlar da teslim etmek istemeyip direndi. At arabasındaki hurda ve tahta parçalarını polisin üzerine fırlattı. Polisin müdahalesiyle arbede çıktı. Yoğun trafiği hiçe sayan kadınlar kendilerini yola ve araçların önüne attı. Trafiği yaklaşık 15 dakika aksatan 4 kadın etkisiz hale getirilip, karga tulumba yolun kenarına alındı. Güçlükle sivil polis otomobiline bindirilen kadınlar polis merkezine götürüldü. 2 polis aracı hasar görürken, şüphelilerden İpek C. ve Neslihan C.'ye polise mukavemet ve kamu malına zarar verme suçundan işlem yapıldı. At arabasına ise zabıta el koydu.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.



TY(İA/AAA)