DEMOKRASİMİZ İÇİN MÜCAHİT OLMAYA HAZIRIZ.


Burada bir konuşma yapan Emniyet Müdürü Çapkın, şimdiye kadar 18 tetikçi yakaladıklarını söyledi. Şehit Polis Memuru Mücahit Daştan'ın mesaisine giderken sinsice ve kalleşçe şehit edildiğini söyleyen Çapkın, teröristin daha önce bir kaç kez linç edilmekten polis tarafından kurtarıldığını hatırlattı. Çapkın, "Bu bizim işimiz. İşimizin içinde ölümlerin en kutsalı şehitlikte var. Zamanı geldiğinde hepimiz için geçerli. Kalleş ve hainler 'halk' diyor. Halktan 3 kişiyi vuruyor, bu eylemde. Çünkü halk yakalamaya çalışıyor. 'Barış' diyor 'kardeşlik' diyor önüne geleni vuruyor. Bir avuç küçücük, yurtdışında dışarlarda kime hizmet ettikleri belli olmayan kişiler. Hepimiz mücahit olmaya hazırız. Demokrasimiz için rejimimiz için hepimiz birer Mücahit olmaya hazırız" dedi.


ASTRONOMİ VE UZAY BİLİMLERİ OKUDU


Yapılan konuşmaların ardından İstanbul Müftüsü Rahmin Yaran, Mücahit Daştan için dua okudu. Şehit polis memumurun 2 aylık hamile eşi Ayten Daştan güçlükle ayakta durduğu görüldü. Ayten Daştan, eşinin Türk bayrağına sarılı tabutuna elini uzattı. Şehidin annesi Halime Daştan ve babası Hayrettin Daştan da güçlükle ayakta durdu. Onlar da oğullarının arkasından gözyaşı döktü. Şehidin 2 yaşındaki kızı Elifsu daha yürüyemiyordu ama babasının arkasında yürüyenlerden birinin kucağında son görevini yaptı.


Üniversitede Astronomi ve Uzay Bilimleri okuduğu öğrenilen Mücahit Daştan, 6 yıllık polis memuruydu. Şehit polis memurunun cenazesi İstanbul'daki törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Erzurum'un Tortum ilçesine götürüldü.