İddiaya göre 30 Ocak'ta meydana gelen olayda Sağlık Mahallesi'nde ailesiyle birlikte yaşayan asansör tamircisi astım hastası Aydın Keskin, kahvaltı yaptığı sırada aşırı şekilde öksürerek evden dışarıya çıktı. Temiz hava almaya çalışan Aydın Keskin, fenalaşarak yere yığıldı. Bunun üzerine yakınları 112 Acil Servis'i arayarak ambulans çağırdı. Ambulansın gecikmesi üzerine aile fertleri, Aydın Keskin'i bir otomobille hastaneye götürdü. Mersin Devlet Hastanesi'ne götürülen Aydın Keskin'in, hastaneye ulaştığında hayatını kaybettiği belirlendi.

Ailesi, Aydın Keskin'in ölümünde 'ihmal' olduğunu öne sürdü. 72 yaşındaki baba Hüseyin Keskin, oğlu fenalaşınca torunu Nurgül Karakuş'un hemen 112 Acil Servis'i aradığını, ancak uzun süre beklemelerine rağmen ambulansın gelmediğini, yaklaşık yarım saat sonra baygın vaziyetteki oğlunu, arkadaşının otomobiliyle hastaneye kaldırdıklarını söyledi. Ölen kişinin yeğeni 17 yaşındaki Nurgül Karakuş ise dayısının cep telefonundan ambulans çağırdığını anlatıp, "Bana önce hastanın durumu ile ilgili genel bilgiler sordular. Ben de kendilerine bilincinin yerinde olmadığını söyledim. Ardından verdiğimiz adresin bilinmediğini, bilinen bir kaç nokta söylememi istediler. Ben de yakındaki sağlık ocağı ile okulu söyledim. Buna rağmen ambulans gecikti" dedi.

Keskin ailesinin komşusu Ali Feyat da, kendi telefonu ile bir kaç kez 112 Acil Servis'i aradığını, fakat ambulansın olay yerine gelmekte geciktiğini ileri sürdü. Feyat, yaklaşık 30 ya da 40 dakika sonra ambulansı, olay yerine yakın bölgedeki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü önünde karşıladığını, ancak ambulansla birlikte olay yerine geldiklerinde hastanın özel bir araçla hastaneye götürüldüğünü öğrendiklerini belirtti.

SAĞLIK MÜDÜRÜ: 19 DAKİKA GEÇMİŞ 

Mersin İl Sağlık Müdürü Çağlar Çatak ise yapılan şikayetler üzerine soruşturma başlattıklarını bildirdi. Çatak, "Dijital kayıt sistemleri inceleniyor. İddia edildiği gibi 40 dakikalık bir gecikme gözükmüyor. Ancak ilk ihbarın yapılması ile ambulansın olay yerine ulaşması arasında yaklaşık 19 dakikalık bir süre olduğu görünüyor. Bu süre bizim için kabul edilebilir değil. Vatandaşın sağlığı bize emanet. Konuyla ilgili soruşturma sürüyor, ihmali olan varsa gereken yapılacaktır" dedi.


Mİ(AŞ/OA/AAA)(FOTOĞRAF)