Erzurum'un Konaklı Kayak Merkezi'nde yapılacak olan Alp Disiplini Birinci Etap Yarışmasına katılmak için İstanbul'dan gelen milli kayakçı Aslı Nemutlu, 12 Ocak 2012 günü Bayanlar Süper G pistinde antrenman yaparken, kayağının ayağından çıkması sonucu korkuluklara çarparak yaşamını yitirdi. Ölüm nedeni olarak 'genel beden travmasına bağlı beyin kanaması, boyun ve omurga kemiği kırıkları, kaburga kemiklerinin batması nedeniyle de oluşan akciğer yaralanması' gösterilen Aslı Nemutlu'nun genç yaşta hayatına mal olan kaza ile ilgili Cumhuriyet Savcılığı, kapsamlı bir soruşturma başlattı.

Milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun annesi Ayşe, babası Metin Nemutlu ve avukatları dün soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Hasan Dalak'a ifade vermek için Erzurum'a geldi. Yaklaşık bir saat ifadeleri alınan anne ve baba daha sonra Adalet Sarayı'ndan ayrıldı. Anne Ayşe Nemutlu soruşturmayla ilgili ifade vermek için geldiklerini söyledi. 

'BİLİRKİŞİ RAPOR HAZIRLAYACAK

Aslı Nemutlu'nun ölüm olayından sonra Cumhuriyet Savcılığı, Atatürk Üniversitesi Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Spor Sağlık Bilimleri Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih Kıyıcı'yı bilirkişi tayin etti. Hazırlanan raporunun yetersiz olduğu gerekçesiyle savcılık, Türkiye Kayak Federasyonu Eğitim Kurulu Üyesi ve Atatürk Üniversitesi BESYO Spor Yönetim Bilimleri Anabilim Dalında görevli Yrd. Dr. Orcan Mızrak'ı bilirkişi olarak atadı. Kayak sporu ile ilgili bir çok konuda makaleleri yayınladan Orcan Mızrak, olayın gerçekleştiği Konaklı'da inceleme yapıp, yeni bir rapor hazırlayacak.



HP(KS/COŞ)