Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü Kayseri mahallesi Projesi kapsamında Tavukçu Mahallesi'ne dikilecek Aslı ile Kerem heykeli için 37 eser başvurdu. Mimarsinan Üniversitesi eski rektörü Prof.Dr. Rahmi Aksungur başkanlığında, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Prof.Dr. Metin Sözen, Doç.Dr. Nurdan Karasu Gökçe, Mimar ve Kent konseyi Başkanı Hakan Mahiroğlu, mimar Ayşe Önder’den oluşan jüri yaptığı değerlendirme sonucu, Mimarsinan Üniversitesinden Hüseyin Suna’nın eserini birinci, aynı Üniversiteden Önder Büyükerman’ın yaptığı heykeli ikinci ve yine aynı üniversiteden Ümit Öztürk’ün eserini ise üçüncülüğe layık gördü.

Dereceye giren ve mansiyona layık görülen Aslı ve Kerem heykelleri, Kadir Has Spor ve Sergi Salonu Fuayesi'nde sergilendi. Heykel maketlerinin yer aldığı sergisinin açılış kurdelesini kesen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki şöyle dedi:

"Kayseri’de Erciyes Dağı eteklerinde yaşayan masal kahramanı Aslı ile Kerem’in heykellerini, halen restorasyonunu yaptığımız Tavukçu Mahallesi'nde dikeceğiz. Böylece, tutkulu bir aşk yaşayan kahramanlarımız, ölümsüzleştirilmiş olacak. Yarışmaya hayli ilgi oldu. 37 eser arasından ilk üçe giren eserleri seçmekte zorlandık."



OE,DÖ(OE/İD)