Manisa İl Sağlık Müdürlüğü’nde engelli kadrosundan memur olan 1.30 metre boyundaki Ceviz ile Turgutlu İlçesi’ndeki bir mezbahada çalışan 1.25 metre boyundaki Ağrı’nın nikahını Manisa Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürü Mustafa Alan makamında kıydı. Çiftin nikah şahitliğini ise Vali Halil İbrahim Daşöz ile Manisa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız yaptı. Genç çifti nikahta İl Sağlık Müdürü Murat Türkyılmaz, ile sağlık müdürlüğü çalışanları ve aileler yalnız bırakmadı. Vali Daşöz, nikah sonrasında evlilik cüzdanını geline verdi.

Vali Daşöz gençleri kutlayarak, “Bu çok özel bir nikah. Bedensel engeli olan 2 arkadaşımız, boylarından büyük bir işe kalkıştılar ve boylarından kat ve kat büyük, yüreklerini, sevgilerini birleştirmek için 'evet' dediler. Benim onlardan isteğim birbirlerinin kıymetini bilmeleri, sağlıklı çocuklar yetiştirmeleri, mutlu olmak için çaba sarf etmeleri” dedi. Daşöz ayrıca gençlere hediye olarak çeyrek altın taktı.

Doğuştan büyeme bozukluğu ve buna bağlı ağır astigmat hastası olan İbrahim Ceviz kendisi ile aynı hastalığa sahip olan Hatice Ağrı ile görücü usulü tanışıp, evlenmenin ömrü boyunca başına gelen en güzel şey olduğunu söyledi.

 

MHÖ (İÖ/RT)