Askeri yetkililerden alınan bilgiye göre, Temmuz ayı itibariyle askerlerle birlikte özel güvenlik elemanları bir yıl boyunca birlikte görev yapacak. Bir yılın sonunda askerler kışlalarına çekilirken, Askerlik Şubeleri de tamamen özel güvenlik elemanları tarafından korunacak. Bu konuda Milli Savunma Bakanlığı tarafından özel güvenlik ihalelerinin yapılmaya başlandığı belirtildi. Gülhane Askeri Tıp Akademesi'nin (GATA) de özel güvenliğe devredildiği kaydedildi.

BAZI ASKERLİK ŞUBELERİ OKUL OLACAK

Türkiye'de 150 askerlik şubesi pilot bölge seçilirken, bu konudaki tebligatın ilgili askerlik şubelerine gönderildiği bildirildi. Özel güvenlikçiler, 1 yıl süreyle askerlerle birlikte nöbet tutacak, bu sürenin sonunda askerler kışlasına çekilecek. Bu arada nüfusu 10 binin altında olan yerleşim birimlerindeki askerlik şubeleri ise kapatılıyor. Türkiye'de 180 askerlik şubesinin kaldırılarak yakın ilçelere bağlandığı kaydedildi. Kapatılan askerlik şubeleri ise okul ihtiyacının karşılanması için Milli Savunma Bakanlığı ile protokol imzalayan Milli Eğitim Bakanlığı'na devrediliyor.

Öte yandan Askeralma Teşkilatı'nın yeniden yapılandırılması kapsamında, Ankara Askeralma Bölge Başkanlığı'na bağlı Ayaş, Nallıhan ve Güdül ilçesindeki askerlik şubesi başkanlıkları kapatılarak Beypazarı Askeralma Şube Başkanlığı bünyesine girdi. Ankara'nın Beypazarı İlçesi'ndeki Askerlik Şubesi'nin de Temmuz ayı itibariyle Özel Güvenlik Personeli tarafından askerlerle birlikte korunacağı belirtildı.

KÇ(AY/COŞ)