Kocatepe sırtlarında bulunan Ataköy Mahallesi'ndeki 500'ncü İstihkam Ana Depo Komutanlığı Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'ndaki mühimmat deposunda meydana gelen patlama sonrasında başlayan yangın devam ediyor. Yangına sabah saatlerinde havadan helikopter ve uçakla müdahale edileceği belirtildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, patlamayla ilgili Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu'ndan bilgi aldı. Afyonkarahisarlı olan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "İnşallah şehidimiz olmaz. El bombalarının bulunduğu kısımda patlama oldu. Ardından büyük bir sarsıntı meydana geldi. Hatta Afyonkarahisarlılar deprem oldu diye dışarıya çıktı. Yangın olmasına rağmen içeriye girilemiyor. Havadan müdahale edeceğiz, ancak sabahleyin helikopter ve uçaklarla gün ışır ışımaz yangını söndürürüz. Bana gelen son haber 23 yaralı olduğu yönünde. Orman teşkilatına talimat verdim. Civardaki bütün yangın ekipleri ve acil kurtarma ekipleri orada. İçeride kaç kişi vardı onu bilemiyoruz şu an" diye konuştu.

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Duran, 4 asker 3 sivil 7 yaralının hastanelerinde tedaviye alındığını açıkladı. Özel Fuar Hastanesi'nde de 2 sivilin tedaviye alındığı bildirildi.

Afyonkarahisar Belediyesi İtfaiye Müdürü Murat Gürsen, "Patlamalar nedeniyle yangına müdahale edemiyoruz. İkinci bir riskli alan var. Patlamanın sıçraması ihtimali olan ikinci depoda önlem aldık" dedi.

Afyonkarahisar'a çevre illerden çok sayıda bomba imha ve ulusal medikal kurtarma ekibi gönderildi.



 SK (SU/RT)