Ataköy Mahallesi'nde Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait mühimmat deposunda meydana gelen patlama sonrasında Afyonkarahisarlılar deprem olduğunu zannetti. Büyük bir gürültüyle dışarıya çıktıklarını anlatan görgü tanıkları, çevredeki evlerin camlarının kırıldığını söyledi.

El bombalarının tasnifi sırasında meydana gelen gelen patlama sonrasında çevreye saçılan parçalar nedeniyle bölgede geniş çaplı güvenlik koridoru oluşturuldu. Patlama sonrasında başlayan yangın devam ederken, yeni patlamalar olma olasılığına karşılık depoya girilemiyor.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, "Mühimmat deposunda 5 gündür çalışma yapılıyordu. Bugün son günüydü. İlk patlamanın ardından ikinci bir patlama daha meydana geldi. İçeride 15-20 görevli vardı. İçerideki görevlilerin sağlık durumu hakkında bilgi alınamıyor. Çünkü patlama ve yangın devam ettiği için müdahale de edilemiyor" dedi.

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ndeki yaralı askerlerden 2'sinin Emrah Uluer ve Hasan Boncuk olduğu ve sağlık durumlarının da iyi olduğu belirtildi. Diğer yandan kan vermek için hastaneye koşan Afyonkarahisarlılar uzun kuyruklar oluşturdu.

 

SK (SU/RT)