Afyonkarahisar'daki 500'ncü İstihkam Ana Depo Komutanlığı Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'ndaki mühimmat deposunda el bombalarının tasnifi ve sayımı sırasında meydana gelen patlama nedeniyle kışlaya gelen Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, incelemelerini sabaha karşı tamamladı. Kışladan ayrılan Orgeneral Kıvrıkoğlu, Afyonkarahisar'da gelişmeleri takip ediyor.

Diğer yandan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, saat 06.30 sıralarında kışlaya gelerek içeriye girdi. Sabah güneşin doğması ile birlikte patlamanın meydana geldiği depo ve yanan alan daha net görüldü. Patlamadaki kayıp askerlerle ilgili resmi bir açıklama yapılmazken 3'ü rütbeli 30 askerden haber alınamadığı belirtildi.

YARALI SAYISI 9

Askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada yaralanan 9 kişinin kimliği belirlendi. Patlamada yaralanan askerler Mustafa Durmaz, Ramazan Yılmaz, Hasan Boncuk, Fethi Tuna, Soner Güleçyüz ve Fatih Yüksel ile vatandaşlar Emrah Ulufer, Kevser Dalkılıç ve Sevilay Türk, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Yaralılardan Ulufer, Dalkılıç ve Türk tedavileri ardından taburcu edildi. Yaralı askerlerin tedavileri ise, devam ediyor.