İzmir merkezli, eskort kızları kullanarak askeri belgeleri ele geçiren şebekeye yönelik operasyonda yeni ayrıntılar da ortaya çıktı. Operasyonun son dalgasında adliyeye sevkedilen 49 zanlıdan, 25’inin savcılık işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

KAYIP AJANDA BULUNDU

İzmir’de görev yapan ve önemli bir birimde görev alan albaylardan birisinin 7 ay önce  çok önemli askeri bilgilerin bulunduğu ajandası çalındı. Askeri birimdeki aramalara rağmen de bu ajanda bulunamadı. Askeri birlikte soruşturmaya da neden olan ajanda hırsızlığı, operasyonla aydınlanmış oldu. Çalındığı söylenen ajandanın şebeke yöneticilerinden N.K.’nın evindeki aramalar sırasında bulunduğu öğrenildi.

ERBAKAN HAYRANLIĞI TAPELERDE

Bunun yanı sıra yine N.K.’nın, Fatih Erbakan’a olan hayranlığının da telefon görüşmelerinde yer aldığı ileri sürüldü. N.K.’nın astsubay olan nişanlısına, “Hayallerim yıkıldı, Fatih Erbakan evliymiş” şeklinde konuştuğu bu konunun şifre olup olmadığının savcılık sorgusunda da N.K.’ye sorulduğu, onun da "nişanlımı kıskandırmak için söyledim" dediği öne sürüldü. N.K.’nın yine telefon görüşmelerinde Davut isimli askerle yaptığı “Davut şikayetim var, ağrı kesici alayım mı” diye sorduğu ve karşılığında aldığı “1 - 2 gün almasan iyi olur” şeklindeki diyaloğu ise hatırlamadığını söylediği öğrenildi.

İZMİR


TY (SSA)