İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne, 2009 yılında e-posta ile gelen ihbar üzerine başlatılan soruşturma, Türkiye’yi sarsan ve muvazzaf askerlere kadar uzanan fuhuş, şantaj, tehdit operasyonuna dönüştü. Yaklaşık 2 yıl süren araştırmaların ardından Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlendiği operasyonun ilk dalgasında, şebekenin fuhuş kanadı elebaşı olduğu öne sürülen, Denizli Pamukkale Üniversitesi öğrencisi 25 yaşındaki N.K. ile Marmaris’teki marinanın sahibi B.Ö. tutuklandı. Geçen ay yapılan ikinci dalgada da N.K.’ye bağlı, askerleri tuzağa düşürmekte kullanıldıkları öne sürülen eskort kadınlar gözaltına alındı. Her iki operasyonda da tehdit ve şantajla gizli askeri bilgileri ele geçirdikleri iddiasıyla 13’ü muvazzaf toplam 45 kişi tutuklandı.

Şebekeye yönelik düzenlenen ilk iki operasyonda ele geçirilen ve üzerlerinde gizli, çok gizli ve kişiye özel ibarelerinin bulunduğu askeri belgelerin incelenmesi ardından 16 ilde, 3’üncü dalga operasyonu yapıldı ve 45’i muvazzaf, 3’ü emekli asker, 1'i de sivil memur olan toplam 49 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 20’si tutuklandı. Hakkında yakalama kararı bulunan Yüzbaşı E.K. de, yurt dışı görevi dönüşü teslim oldu, sevkedildiği adliyede tutuklandı. Şebekeye yönelik üç ayrı operasyon sonunda 32’si muvazzaf asker 66 kişi tutuklandı.

ÜSTEĞMENLER ÇOĞUNLUKTA

Şebekeye yönelik devam soruşturmada çıkan yeni detaylar doğrultusunda, dün, '4'üncü dalga operasyon' için tekrar harekete geçildi, İzmir’in de aralarında bulunduğu 15 kentte gerçekleştirilen baskınlarda, 26 muvazzaf asker gözaltına alındı. Bu operasyonla ilgili, çoğu üsteğmen 30 asker hakkında gözaltı kararı bulunduğu, 4 askerin daha yakalanması için çalışmaların sürdüğü kaydedildi. Gözaltına alınan 26 asker, İzmir’deki Merkez Komutanlığı’na getirilirken, sorgularının ardından adliyeye sevkedilecekleri bildirildi. İzmir’e getirilen askerler arasında Eskişehir’de gözaltına alınan E.K. ve E.T.’nin de olduğu vurgulandı.



TT(İÖ/İD)