Honaz’a bağlı Yokuşbaşı köyünde çiftçilik yapan Ünal Şimşek (50), Kars 14'üncü Mekanize Piyade Tugayı Hafız Hakkı Paşa Kışlası 2'nci Tabur 5'inci Bölük'te görev yapan oğlu Haydar Barış Şimşek’in (22) komutanı tarafından darp edildiğini bundan dolayı da oğlunun sol el bileğinin kırıldığı ve vücudunun çeşitli yerlerinde morluklar olduğunu öne sürdü.

8 GÜN RAPOR VERİLMİŞ

Yaşanan dayak olayından dolayı sıkıntılı günler geçirdiklerini anlatan Şimşek Ailesi, başta Genelkurmay Başkanlığı ve savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını belirtti. Olayın üstünden 4 gün geçtiğini belirten baba Şimşek, “Oğlumu, 13 ay önce sağlıklı bir şekilde askere gönderdim. Ancak, 4 gün önce oğlumdan gelen acı telefon ile yıkıldım. Oğlum, telefonda bir komutanı tarafından darp edilip bileğinin kırıldığını, sırtında ve vücudunun çeşitli yerlerinde morluklar olduğunu anlattı. 8 gün rapor verilmiş. Oğlumu askere dayak yesin diye değil vatanına milletine sahip çıksın diye gönderdim ama sonuç ortada. Oğluma önce inanmadım ama onun durumunu gören bir subay da beni aradı ve 'Oğlunuza sahip çıkın, darp edilmiş, hakkını arayın' deyince, çılgına döndüm. Oğlum kırılan bileğini ve morluklarının fotoğraflarını arkadaşlarına çektirip, Facebook’tan bize gönderdi. Biz de delil olarak fotoğraflarını savcılığa gönderdik” dedi.

ŞİKAYETTEN VAZGEÇ BASKISI

Bazı komutanların kendisini arayıp, şikayetten vazgeçmesi için baskı yaptığını ileri süren baba Şimşek, “Önceki gün gerekli yerlere şikayetimizi bildirdik. Ancak o günden beri oğlumuz ile bile görüşemiyoruz. Olaydan sonra sadece bir defa görüşebildik. O da çok kısıtlı bir konuşma oldu. Oğlumuz baskı altında, bileği kırık olmasına rağmen hiçbir şekilde izin verilmiyor. Komutanları ve bazı yetkililer, beni arayıp, şikayetimizden vazgeçmemizi istiyorlar. Israrla bu işin peşini bırakmayacağımızı söylüyoruz. Bunun üzerine oğlum hakkında küçük bahanelerle işlem başlatılacağını ve ona ceza verileceği söyleniyor. Oğlumun askerde dayak yemesini hazmedemiyorum. Yetkililerden bu işin bir an önce çözülmesi çin destek bekliyorum” diye konuştu.

Gözü yaşlı anne Nida Şimşek ise, oğlunun bir an önce eve dönmesini isterken, bir çocuk annesi eşi Fatma Şimşek de, eşi Haydar Barış Şimşek'in terhisine 50 günü kaldığını, yerinin değiştirilip, döven komutanın cezalandırılmasını istedi.