Olay geçen pazartesi gecesi İnegöl Otogarı'nda meydana geldi. Yeğenini askere göndermek için otogara gelen yaşlı bir kadın, bankta oturup düzenlenen uğurlama eğlencesini izledi. Bu sırada, 9 yaşındaki İ.A., 18 yaşındaki Gurbet Adıkol ve 19 yaşındaki Burcu Elgörmüş, yaşlı kadını izlemeye aldı, ardından da çantasını çalmak için harekete geçti. İ.A., yaşlı kadının yanına oturarak beklemeye başladı. Bu sırada iki genç kız, yaşlı kadının yanından geçerken ani bir hareketle çantayı yere düşürdü. Kadının yanında oturan İ.A., çantayı hemen beyaz bir poşete koyduktan sonra koşarak uzaklaştı.

Çocuktan çantayı alan Adıkol ve Elgörmüş, tuvalete girip, çantayı boşalttıktan sonra otogardan uzaklaştı. Durumu bir süre sonra fark eden yaşlı kadın polise başvururken, hırsızlığın otogardaki güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildiği belirlendi. Polis, görüntüleri izleyerek eşkallerini belerlediği şüphelileri aramaya başladı.

Dün akşam saatlerinde yeniden otogara gelen 3 şüpheli, polisler tarafından yakalandı. Otogardaki dolaşmaları yine güvenlik kameralarına yansıyan ve Bursa'dan hırsızlık için İnegöl'e geldikleri belirlenen 3 şüpheliden Gurbet Adıkol ve Burcu Elgörmüş'ün sorgularının sürdüğü, yaşı küçük olan İ.A.'nın ise yakınlarına teslim edileceği öğrenildi.



SA(FK/SS)