Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Yılmaz, Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Acihan Kocaoğlu ile birlikte serginin açılışını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, eserleri çok beğendiğini söyledi. İl Milli Eğitim Müdürü Alkış, "Üç boyutlu resim sergisini çok beğendim. Hatta bayıldım diyebilirim. Gerçekten çok harika olmuş. Osmanlı figürleri, manzara, haremden sahnelerle sergi adeta süslenmiş. Çok çok çok güzel. Bu serginin devamını diliyorum. Emeği geçen herkesin ellerine sağlık" diye konuştu.

Kendisi gibi asker eşlerini toplayan usta öğretici Aslı Yurtsever, 4 ay süreli 'üç boyutlu resim' kursu açtı. Kurs döneminde TBMM, Atatürk, Osmanlı motifleri, Osmanlı'da harem, çiçek ve manzara temaları işlendi ve üç boyutlu 70 tablo yapıldı. Gazi Ahmet Muhtar Paşa Sergi Salonu'nda asker eşleri Bahar Tören, Berna Bulut, Esra Karadağ, Münevver Önal, Nilgün Killi, Dilek Akın, Özlem Düzenli, İlknur Taşoluk, Filiz Çetintaş, Filiz Potuk, Fatma Tanrıvermiş, Safiye İnen, Serap Yavuz, Serpil Sekilmen, Gönül Çınar, Sabriye Öcal, Songül Altuntaşlu, Leyla İpek Yılmaz, Hatice Nergis, Hatice Ezer, Nazmiye Aktaş, Arzu Kiraz, Nilgün Aydın, Ayşegül Karabulut ve Nihal Yegen’in el emeği ve göz nuru dökerek yaptığı eserler sergilendi.

Usta öğretici Aslı Yurtsever, asker olan eşi Fatih Yurtsever’in bu sergiyi açmasında büyük destek verdiğini söyledi. Aslı Yurtsever, "Askeriyede Hafız Hakkı Paşa TOKİ Lojmanları'nda arkadaşlarımla beraber çalıştım.Kursiyerlerimin hepsi asker eşi. Sergi salonumuzda 55 adet 3 boyutlu tablomuz var. Resimleri, kesme aşamasından sonra yanlarını kalemleme ve cımbızlama aşamasına geçiyoruz. Ondan sonra da çöp şiş ve silikon yardımıyla üst üste, pasta yapar gibi, kat kat yapıştırıyoruz" diye konuştu.

Sergi öncesi eşinin tayini nedeniyle Antalya’ya gittiklerini belirten kursiyerlerden Berna Bulut, sergide bulunmanın mutluluğu ve gururu içinde olduklarını kaydetti. Kursiyerlerden Bahar Tören de özellikle Osmanlı motifleri çalışmalarında büyük keyif aldığını anlattı. Leyla İpek Yılmaz ise "Çok heyecanlıyız. Bence çok zevkli bir iş" diye konuştu.



BA(KS/BT)