Taş evleri, vadi manzarası, boyalı ahşap pencereleri, toprak damları, bacaları, örf ve adetleri, dillere destan düğünleriyle kendinden söz ettiren Milas’a bağlı 1200 nüfuslu Çomakdağ Köyü, asker uğurlama törenleriyle de fark yarattı. 500 yıllık köyde, askere gidecek olan gençler için ayrı ayrı uğurlama törenleri yerine, tek bir uğurlama töreni düzenleniyor. 92/4 tertip olarak vatani görevini yapacak olan, takım elbise giyip kravat takan Mehmet Sarıçay, Mehmet Ramazan Gök ve Atik Arpat için köy meydanında davullu zurnalı tören düzenlendi. Bir gün önceden düzenlenen kına gecesinde eğlenen gençler, ertesi gün köy meydanında bulunan Atatürk anıtı önünde davul ve zurnalarla uğurlandı.

Meydanda toplanan köylüler askere gidecek gençlerle oyunlar oynadıktan sonra, vatani görevlerini kazasız atlatması amacıyla dualar etti. Alanda yöresel oyunlar oynayan askerlerin yanlarından ayrılmayan anneleri sık sık terleyen çocuklarının yanına gelerek terlerini sildi. Askere giden tüm gençleri toplu törenlerle uğurladıklarını belirten Köy Muhtarı Yaşar Yılmaz, "Köyümüz yaklaşık 500 yıllık bir geçmişe sahip. Evlerinden tutun insanlarına kadar tarihi değer taşıyor. Askere gidecek olan gençlerimizi de örf ve adetlerimize göre uğurlamaya devam ediyoruz" dedi.

Köy meydanında düzenlenen tören, askere gidecek olan gençlerin meydandaki Atatürk büstünü selamlamaları ve dualar etmeleriyle son buldu. Çomakdağlı askerler, yaklaşık 100 araçlık konvoyla köyden ayrılarak birliklerine doğru yola çıktı.