Olay, geçen 23 Temmuz'da, merkez Yüreğir İlçesi Yenidoğan Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, 2 çocuk annesi Nevin Mendilli 3 yıl önce muska yazıp, büyü bozduğu da ileri sürülen Mustafa Gönen ile tanışarak arkadaş oldu. 2 yıl önce de Mendilli ile Gönen arasında gönül ilişkisi başladı. İlişkilerini rahat bir şekilde sürdürmek isteyen Mendilli ile Gönen, İbrahim Mendilli'yi bıçaklayarak öldürdü.

Olayın ardından yakalanıp tutuklanan sanıklar hakkında 'yakın akrabayı öldürme ve tasarlayarak öldürme' suçundan dava açıldı. 

9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan sanıklar, birbirlerini suçladı. Kimlik tespiti yapılırken işinin 'dilencilik' olduğunu ve 30 yıl önce eşini öldürdüğünü belirten sanık Mustafa Gönen, "Bir yıl önce dini nikah yaptırdık. Bizim ilişkimizi kocasının bilip bilmediğini ben bilmiyorum. Ama çocuklarının haberi vardı. Nevin, benim kocasıyla da ilişkim olduğunu iddia ediyordu. Beni kızıyla birlikle sürekli dövüyorlardı. Dilendiğim parayı elimden alıyorlardı. Kocasını öldürmemi istiyordu. 'Ya ben ya da İbrahim, tercihini yap' diyordu. Ben cinayet işleyemem. 30 yıl önce bir kez o hatayı yaptım" diye kendini savundu. .

"BIÇAĞI VURUP BANA VERDİ"

Gönen, cinayet anını da söyle anlattı: "Biz İbrahim'le mutfakta oturuyorduk. Nevin geldi. Bana kaş göz etti. Beni tahrik etmeye çalışıyor diye düşündüm. Sonra İbrahim'in 'Yandım Allah'ım. Nevin beni neden vurdun?' dedi. Ben sonrasını hatırlamıyorum. Sadece ilk bıçağı vurduğunu, sonra bıçağı benim elime verip kapıyı gösterdiğini hatırlıyorum. Ben vurmuş da olabilirim. Ama hatırlamıyorum."

YALANLADI

Diğer sanığın yalan söylediğini ileri süren sanık Nevin Mendilli ise, "Dua yaptı. Sonra bana ilaç verdi. Ben bayılınca benimle cinsel ilişkiye girmiş. Sonra da tehditlerde bulunarak devam ettirdi. Kurtulmak için adresimizi değiştirdik. Ancak yine bularak gelmeye devam etti. Fare zehri getirerek kocamı öldürmemi istedi. Ben de Ramazan ayında günah olur diyerek kabul etmedim" dedi.

"BIÇAKLAYIP KAÇTI"

Sanık Nevin Mendilli, cinayet anını şöyle anlattı: "Kocamla birlikte mutfakta oturuyorlardı. Ben çay koyup, çocukların bulunduğu odaya geçtim. Bir süre sonra kocamın çığlığını duyduk. Oğlum koştu. Sonra kızımla birlikte biz de peşinden koşup mutfağa geçtik. Kocam kollarımda kaldı."

"SAÇININ HER TELİNE BİN KEZ KURBAN OLURUM"

Duruşmada Nevin Mendilli, kendisine diğer sanık Mustafa Gönen'in yazıp gönderdiğini iddia ettiği mektubu mahkeme başkanına verdi. Başkanın okuyup dosyaya koyduğu mektupta, Gönen'in diğer sanığa hitaben "Hayat arkadaşım. Senden gelecek her türlü belaya razıyım. Bu bela cehennemin dibinden de gelse razıyım. Senden başka kimsem yok. İkimizin de cezaevinde yatmasına gerek yok. Sen kabul et. Ben sana bakarım. Senin saçının her teline binlerce kez kurban olurum" diye yazdı. 

Nevin Mendilli'nin çocukları da şikayetçi olmayıp, anneleriyle benzer ifade verdi.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.


MKA(BY/AAA)(FOTOĞRAF)