Olay, geçen 23 Temmuz'da merkez Yüreğir İlçesi Yenidoğan Mahallesi'nde meydana geldi. 2 çocuk annesi Nevin Mendilli, 3 yıl önce muska yazıp büyü bozduğu da ileri sürülen Mustafa Gönen ile tanışarak arkadaş oldu. Yaklaşık 2 yıl önce de Mendilli ile Gönen arasında gönül ilişkisi başladı. İddiaya göre ilişkilerini rahat bir şekilde sürdürmek isteyen Mendilli ile Gönen, kadının eşi İbrahim Mendilli'yi bıçaklayarak öldürdü.

BİRBİRLERİNİ SUÇLADILAR

Olayın ardından yakalanıp tutuklanan sanıklar hakkında, 'yakın akrabayı öldürme ve tasarlayarak öldürme' suçundan dava açıldı. Yargılanmalarına Adana 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilen sanıklar, birbirlerini suçladı. Suçlamayı reddeden Mustafa Gönen, "Ben öldürmedim. Bıçağı Nevin vurdu. Sonra da bıçağı elime vererek 'Kaç git' dedi. Amacı kocasının parasını almaktı. Alıp yakınlarına dağıtacaktı. Bana 'Sen üstlen. Ben sana bakarım. Avukat da tutarım' dedi" diye ifade verdi. Mahkeme başkanının 'Sen daha önce de eşini öldürmüşsün' demesi üzerine sanık Gönen, "Ben eşimi çok seviyordum. Benden sonra kimseye yar olmasın diye öldürdüm. Ben de intihar etmek istedim. Ama o gitti, ben kaldım" dedi. Mustafa Gönen, mahkemede olayı şöyle anlattı:

"Biz İbrahim'le mutfakta oturuyorduk. Nevin geldi. Bana kaş göz etti. 'Beni tahrik etmeye çalışıyor' diye düşündüm. Sonra İbrahim, 'Yandım Allah'ım. Nevin beni neden vurdun?' dedi. Ben sonrasını hatırlamıyorum. Sadece ilk bıçağı vurduğunu, sonra bıçağı benim elime verip, kapıyı gösterdiğini hatırlıyorum. Ben vurmuş da olabilirim. Ama hatırlamıyorum."

'BAYILINCA İLİŞKİYE GİRMİŞ'

Diğer sanığın yalan söylediğini ileri süren sanık Nevin Mendilli ise, daha önce yaptığı savunmalarını yineledi. Mustafa Gönen'in, dua okuduktan sonra kendisine ilaç verdiğini öne süren Mendilli şöyle savunma yaptı:

"Ben bayılınca benimle cinsel ilişkiye girmiş. Sonra da tehditlerde bulunarak devam ettirdi. Kurtulmak için adresimizi değiştirdik. Ancak yine evmizi bularak gelmeye devam etti. Fare zehri getirerek kocamı öldürmemi istedi. Ben de Ramazan ayında günah olur diyerek kabul etmedim. Cinayet günü kocamla birlikte mutfakta oturuyorlardı. Ben çay koyup, çocukların bulunduğu odaya geçtim. Bir süre sonra kocamın çığlığını duyduk. Oğlum koştu. Sonra kızımla birlikte biz de peşinden koşup mutfağa geçtik. Kocam kollarımda kaldı."

SAVCI ÖMÜR BOYU HAPİS İSTEDİ

Yargılama sona gelinince, mahkeme savcısı esasa ilişkin mütalaasını verdi. Savcı, sanık Mustafa Gönen'e 'tasarlayarak öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası, Nevin Mendilli hakkında ise 'kocasını öldürmeye azmettirmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verilmesini talep etti.

Son savunmasını yapmak için ayağa kalkıp ağlayan sanık Mustafa Gönen, fenalaşarak bayıldı. Olduğu yere yığılan Gönen, görevlilerin müdahalesiyle bir süre sonra kendine gelince "Vicdan azabı çekiyorum" diyerek ağlamaya devam etti.

'HABERLER İNTERNETE VERİLMİŞ, REZİL OLDUK' 

Gönen ayrıca, "Bizim haberlerimiz internete verilmiş. 'Böyle şeyler oldu' diye yazıyormuş. Rezil olduk. Bu kayıtların internetten silinmesini istiyorum" diye mahkemeden talepte bulundu. Sanık avukatları esasa ilişkin savunma yapmak üzere süre isteyince duruşma ertelendi.



MKA(OA/COŞ)