Siverek İlçesi'ne bağlı Karahan Köyü'de oturan, nüfus kayıtlarına göre Hicri 1339 (Miladi 1920) doğumlu olan, ancak 9 yaşındayken nüfus cüzdanı çıkartıldığı söylenen Mustafa Büyükkaya’nın bir asırlık ömrü geride bırakmasına rağmen hiçbir rahatsızlığı bulunmuyor. Sürekli kullandığı ilaç olmayan Büyükkaya, yaşadığı köyünde çocukları ve torunlarıyla birlikte sağlıklı bir şekilde yaşamını sürdürüyor.

Büyükkaya’nın 101’ci yaş günü dolayısıyla çocukları ve torunları bir sürpriz yaparak özel olarak hazırlanmış baklava ve meyveler tepsilerle dizilip yaş günü kutlaması yapıldı. Çocukları ve torunlarının elinden baklava ve meyve yiyen Büyükkaya, 7 çocuğu, 58 torunu ve 169 da torunun çocuğunun bulunduğunu söyledi. 101 yaşında olmasına rağmen sağlıklı ve zinde kalmasını doğal yiyecekleri tercih etmesine ve hiç kimseden yardım almadan işlerini tek başına yapmasına bağlayan Büyükkaya, yaşamının büyük bölümünü çiftçilikle sağladığını ifade etti.

Çocuklarının ve torunlarının büyük bir kısmı ilçe dışında bazıları ise Avrupa'nın çeşitli kentlerinde yaşadığı öğrenilen Büyükkaya'nın halen gençlik anılarını hafızasında ayrıntılarıyla tutması dikkat çekti.



MS(HK/SS)